Index Vakbarát Hírportál

A franciák sztárja a világbajnokság miatt nem műtteti meg a térdét

2022. augusztus 3., szerda 11:27

Paul Pogba, a Juventus labdarúgócsapatának francia középpályása nem szeretne lemaradni a november közepén kezdődő katari világbajnokságról, ezért nem műtteti meg sérült térdét.

A vb-győztes játékos júliusban tért vissza a torinói csapathoz, melynek amerikai túráján szenvedett súlyos térdsérülést.

Pogba az elmúlt időszakban az Egyesült Államokban, majd Európában is több szakemberrel konzultált, és végül egybehangzó sajtóhírek szerint a konzervatív kezelés mellett döntött, mert az operáció miatt – amely véglegesen megoldhatná térdszalagproblémáját – több hónapra kidőlne, és lemaradna a november 21-én rajtoló vb-ről.

A konzervatív kezeléssel és pihenéssel viszont csak öt hetet kell kihagynia, és akár már szeptemberben visszatérhetne a pályára.

Az olasz Tuttosport úgy tudja, a Juventus vezetői azt szerették volna, ha megműtik Pogba térdét, és a játékos jövő év legelejére teljesen rendbe jönne, ám a 29 éves futballista másként döntött.

Pogba a Manchester Unitednél nevelkedett, majd 2012-ben ingyen került a Juventushoz. Első torinói időszakában négy szezonon át játszott az együttes színeiben, és minden évben bajnokságot nyert, 2015-ben pedig Bajnokok Ligája-döntőt vívott.

Hat éve a manchesteriek – akkor világrekordot jelentő – 89 millió fontért vásárolták vissza, ám ő nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hullámzóan teljesített és sokat volt sérült.

Utolsó mérkőzését áprilisban játszotta a „vörös ördögöknél”, majd július közepén 2026. június 30-ig szóló szerződést kötött a Juvéval – összegez az MTI.

(Borítókép: Jean Catuffe/Getty Images)

Rovatok