Index Vakbarát Hírportál

Olasz válogatott labdarúgót igazolt az Újpest

2022. augusztus 4., csütörtök 11:01

A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette az U18-as korosztályos olasz válogatott Giuseppe Borellót.

A lila-fehérek beszámolója szerint a 23 éves játékos a Crotone utánpótlásbázisán nevelkedett, ahol a ranglétrát végig járva a 2016/17-es szezonban bemutatkozott a felnőttcsapatban a Seria A-ban is. Ugyanebben az idényben az U18-as válogatottban is szerepet kapott, ezután többször kölcsönadta korábbi klubja, amellyel végül idén júniusban elváltak útjaik.

Borello az előző szezonban a Seria B-ben szereplő együttesnél 19 mérkőzésen lépett pályára, ezeken egy góllal és két gólpasszal segítette csapatát. Az Olasz Kupában két meccsen szerepelt, ott két asszisztot jegyzett. Bár több poszton is kipróbálták a támadósorban, a legtöbbször a jobbszélső helyén számított rá a szakmai stáb.

„Örülök, hogy itt lehetek, nagy élmény lesz egy ilyen történelemmel rendelkező klubnál játszani, nagyon várom már, hogy elkezdődjön a közös munka a csapattal. Alapvetően a szélen szeretek játszani, és az egy az egy elleni küzdelmek az erősségeim. Igyekszem majd a lehető legtöbb gólpasszal kiszolgálni a társakat, de természetesen a kapu előtt is megteszek majd mindent, hogy gólokat szerezzek” – nyilatkozta a klub honlapjának az új igazolás.

(Borítókép: ujpestfc.hu)

Rovatok