Index Vakbarát Hírportál

Új rekord, sosem fizettek még ennyi pénzt balhátvédért a labdarúgásban

2022. augusztus 5., péntek 15:47

A Chelsea hivatalos felületein jelentette be, hogy szerződtette Marc Cucurellát, a Brighton és a spanyol válogatott szélső védőjét.

Korábban már egybehangzó sajtóértesülések jelentették, hogy megszületett a megállapodás a Brighton és a Chelsea között a 24 éves balhátvéd klubváltásával kapcsolatban, azonban a hírt maga a Brighton tagadta, miszerint semmiféle egyezség nem kötettett Cucurellát illetően. 

Végül mégiscsak bebizonyosodtak a pletykák, a Premier League egyik élcsapata, a Chelsea 2028-ig szóló szerződést kötött Marc Cucurellával. A 24 éves szélső kegyeiért többek között a Manchester City is versenyben volt, de a spanyol játékos végül a londoni kékek mellett tette le a voksát. 

Cucurella játékjogáért a Chelsea 55 millió fontot fizet, viszont ez az összeg 62 millió fontra is nőhet bizonyos kritériumok teljesedése esetén. 

A labdarúgás történelmében még soha nem fizettek ennyi pénzt szélső védőért.

A Brighton kivételes profitot zsebelhet be Cucurellából, mivel 2021 nyarán 18 millió euróért szerződtették a spanyol élvonalbeli Getafe csapatától. A 24 éves hátvéd már a spanyol válogatottban is bemutatkozhatott 2021 júniusában. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok