Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea nyögvenyelősen, a Tottenham gálázva nyert

2022. augusztus 6., szombat 20:45

A Tottenham hátrányból felállva, végül magabiztosan 4–1-re verte a Southampton csapatát, míg a Chelsea Jorginho büntetőjével szenvedte ki a sikert a Everton otthonában az angol labdarúgó-bajnokság első fordulójának szombati játéknapján.

Antonio Conte Bajnokok Ligája-résztvevő együttese ugyan a 12. percben hátrányba került, azonban Ryan Sessegnon, Eric Dier, a svéd Dejan Kulusevski találatával, valamint Mohammed Salisu öngóljával simán fordított.

Thomas Tuchel alakulata az első félidőben nagy fölényben játszott a Goodison Parkban, ennek ellenére úgy tűnt, hogy gól nélkül zárul az első játékrész. Ám egy hosszú ápolás miatt a nyolcperces (!) ráadásban jogos büntetőt kaptak a vendégek, amelyet Jorginho értékesített magabiztosan.

A második játékrészt megnyomta az egykori Chelsea-legenda, Frank Lampard által irányított Everton, a londoniak védelme azonban állta a rohamokat, igaz, az ellentámadásaik szinte teljesen veszélytelennek bizonyultak.

A második játékrészben 10 minutum volt a hosszabbítás, így végül több mint 100 percet töltöttek a pályán a csapatok, újabb gól azonban nem esett, így a nyugat-londoniak is győzelemmel indították az új szezont.

Premier League, 1. forduló:

Tottenham Hotspur–Southampton 4–1 (2–1)

Bournemouth–Aston Villa 2–0 (1–0)

Leeds United–Wolverhampton Wanderers 2–1 (1–1)

Newcastle United–Nottingham Forest 2–0 (0–0)

FulhamLiverpool FC 22 (10)

EvertonChelsea FC 0–1 (0 –1)

pénteken játszották:

Crystal PalaceArsenal 02 (01)

vasárnap játsszák:

Leicester CityBrentford 15.00

Manchester UnitedBrighton 15.00

West Ham UnitedManchester City 17.30

Rovatok