Index Vakbarát Hírportál

Pontokat veszített a Liverpool az újonc elleni nyitányon

2022. augusztus 6., szombat 15:27

Az angol labdarúgó-bajnokság első fordulójának szombati nyitómeccsén az újonc Fulham az előző szezon ezüstérmesét, a Liverpoolt fogadta.

Jürgen Klopp némi meglepetésre csak a kispadra nevezte a nyáron 75 millió euróért igazolt Darwin Núñezt, ott volt azonban a kezdőben Luis Díaz, Roberto Firmino és Mohamed Szalah is. 

Mégsem róluk szólt az első játékrész, hanem a Premier League-be visszajutó londoniak támadójáról, Aleksandar Mitrovićról, aki az előző idényben a másodosztályban 43 (!) találattal lett a Championship gólkirálya. 

A szerb csatár az élvonalban sem tétlenkedett: a 32. percben egy energikus fejessel juttatta előnyhöz a hazaiakat, 1–0.

Fordulás után nem sokkal Klopp bedobta Núñezt, aki élt a bizalommal, és a 64. minutumban egy látványos, sarkazós góllal egalizált (1–1). Nem sokkal később viszont megint Mitrović okozott gondot a liverpooli védelemnek, Virgil van Dijk csak szabálytalanul tudta szerelni a 16-oson belül, a megítélt büntetőt pedig maga a sértett értékesítette magabiztosan, 2–1.

A vendégek Szalah némileg szerencsés góljával a 80. percben egyenlítettek – Núñezről pattant elé a labda, így az uruguayi csatár a találata mellé egy gólpasszt is jegyzett. Az ötperces hosszabbításban jöhetett volna a csattanó, Jordan Henderson távoli bombája azonban a felső lécet trafálta telibe, így maradt a döntetlen, a Liverpool rögtön az első meccsén pontokat veszített.

(Borítókép: Peter Cziborra / Reuters)

Rovatok