Index Vakbarát Hírportál

Lendület és nyugalom – ezek a Fradi jelszavai a BL-visszavágó előtt

2022. augusztus 8., hétfő 14:00

A Ferencváros 1–1-ről várhatja az azeri Qarabag elleni kedd esti BL-visszavágót. A találkozót megelőző napon a csapat edzője, Sztanyiszlav Csercseszov, valamint válogatott középpályása, Vécsei Bálint válaszolt az újságírók kérdéseire.

Vécsei elárulta, nagy segítség lesz a Fradinak, hogy a párharc második összecsapását rendezik a Groupama Arénában, hiszen a fanatikus közönség pluszerőt adhat majd a játékosoknak a kulcspillanatokban.

Tisztában vagyunk azzal, mekkora tétje van a találkozónak, ennek szellemében lépünk majd pályára. Lelkesen és lendületesen kell futballoznunk, ugyanakkor fontos az is, hogy ha úgy adódik, kellően higgadtak és nyugodtak maradjunk

– árulta el a 29 éves játékos, aki kitért az NB I-es meccshalasztásra is.

„Jót tett, hogy nem kellett játszanunk az elmúlt hétvégén, szerdán éjjel tértünk haza Azerbajdzsánból, a regeneráció szempontjából nem esett volna jól egy zalaegerszegi túra. Így viszont fizikálisan és mentálisan is kipihentebbek leszünk a holnapi összecsapásra, remélem, ezt a frissességet a pályán is bebizonyítjuk majd.”

Vécsei szerint bár a Qarabag támadójátéka kiemelkedő, hátul sebezhetőnek érzi az azeri bajnokot, amelyet az FTC villámgyors támadói kihasználhatnak majd.

Sztanyiszlav Csercseszov a játékosok állapotával kapcsolatban elárulta, az idegenbeli meccsen lecserélt Mats Knoester sérülése nem súlyos, már teljes értékű edzésmunkát végzett a napokban, Samy Mmaee játéka azonban kérdéses. Testvére, a csatár Ryan a Ferencváros tartalékcsapatában már játszott egy félidőt, a visszavágón is ott lesz a kispadon.

Ez lesz a hatodik nemzetközi kupameccsünk, törvényszerű, hogy előfordulnak sérülések. Mindig az a legerősebb csapat azonban, amelyik éppen a pályán van.

Az Index kérdésére, hogy készülnek-e esetleg a Fradinál a hosszabbításra, netán a büntetőpárbajra 11-esek gyakorlásával, Csercseszov egy félmosoly kíséretében sejtelmes választ adott:

„Minden eshetőséggel számolunk...”

A rivális keretébe visszatérhetnek az első meccsen eltiltott futballisták, ezzel azonban a Ferencváros vezetőedzője nem foglalkozik, elmondása szerint felkészültek és kielemezték a Qarabagot, így remélhetőleg senki nem okoz majd meglepetést a magyar bajnoknak.

„Az lehet a kulcs, hogy milyen gyorsan tudunk átmenni védekezésből támadásba, vagy éppen fordítva. Illetve szeretném, hogy a jó periódusainkat elnyújtsuk a mérkőzésen, és a mi akaratunk érvényesüljön” – árult el némi szakmai kulisszatitkot is Csercseszov, aki végül röviden azt a kérdést is megválaszolta, vajon miért övezi őt és munkáját szinte mindenhol népszerűség és elismerés:

„Talán mert nem vagyok annyira rossz ember!”

A Ferencváros–Qarabag-mérkőzés kedden 20.00 órakor kezdődik majd, az Indexen élő szöveges tudósítással, mérkőzés-összefoglalóval és nyilatkozatokkal jelentkezünk majd a Groupama Arénából.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok