Index Vakbarát Hírportál

A rendező miatt változtatnak, új időpontot kap a katari labdarúgó-vb

2022. augusztus 10., szerda 12:57 | aznap frissítve

Az eddigi tervek szerint november 21-én kezdődött volna a katari futballtorna, ám a Reuters informátora állítja, előrébb hozzák a kezdést, így pedig a hagyományoknak megfelelően mégis a házigazda játszhatja a nyitómérkőzést.

Az eddigi elképzelések arról szóltak, hogy az egyébként is rendhagyó, késő őszi-téli időpontra tett vb hivatalos megnyitóját a Katar–Ecuador-meccs előtt tartják meg november 21-én este. Csakhogy ez egy kifejezetten furcsa helyzetet szült volna: aznap már két másik mérkőzést is lejátszanak addigra, mire a házigazda összecsapása kezdetét vette volna. Ezt elkerülendő a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és a rendezők arra jutottak, átütemezik a vb-rajtot, és 20-án, azaz már vasárnap este megrendezik a katariak első csoportmeccsét.

A döntés egyúttal azt is jelentené, hogy az eredetileg hétfő – helyi idő szerint – 13 órai kezdetre kiírt Szenegál–Hollandia-összecsapás átkerül az esti sávba.

A Reuters úgy tudja, az új időpontot még meg kell szavaznia a FIFA vezetőségének, ám Gianni Infantino elnök szerint ezzel nem lesz gond.

A nemzetközi szövetség egyelőre nem erősítette meg a hírt.

A vb-döntő december 18-án lesz – legalábbis a jelenleg ismert elképzelések szerint.

(Borítókép: Az Ahmad Bin Ali stadion légi felvétele 2022. június 23-án a katari Al Rayyanban. Fotó: David Ramos / Getty Images)

Rovatok