Index Vakbarát Hírportál

A tulajdonos elleni lázadás hiúsította meg C. Ronaldo angliai klubváltását

2022. augusztus 10., szerda 13:28

A The Athletic beszámolója szerint a Chelsea új tulajdonosa, Todd Boehly állt a Cristiano Ronaldo esetleges megszerzéséről szóló pletykák mögött: az üzletember legfőbb vágyai között szerepelt, hogy az ötszörös aranylabdás megszerzésével kezdje londoni regnálását. Végül azonban a szakmai stáb és a klub többi munkatársa meg tudta akadályozni az elsőre igencsak szürreálisan hangzó átigazolást.

 

A brit sportlap felidézi, Boehly júliusban személyesen látogatta meg Portugáliában Cristiano Ronaldo ügynökét, Jorge Mendest. Forrásaik szerint pedig nem csak szurkolói spekulációról volt szó, valóban a csatár megszerzéséért utazott oda az üzletember. Csakhogy a tárgyalássorozat korán megszakadt…

Sajtóhírek szerint a klub német edzője, Thomas Tuchel jelezte, nem kér Ronaldóból, nem tudná ugyanis a csapatába illeszteni a portugál veteránt. Ezen állítása mellett azután is kitartott, hogy egyértelművé vált, az Internek kölcsönadott, az előző idény előtt 97,5 millió fontért szerződtetett Romelu Lukaku mellett a keret másik klasszikus kilencesét, Timo Wernert sem fogja tudni megtartani.

Állítólag a klubvezetés több tagja is jelezte, a Manchesterben a jelenlegi helyzete ellenére is klubikonnak számító, 37 éves labdarúgó átigazolása a szurkolóikból sem feltétlenül váltana ki pozitív reakciókat.  

Ronaldo a Sporting Lisszabonban kezdte pályafutását, majd a Manchester United következett, onnan került a Real Madridhoz, ahonnan a spanyol sztárcsapat történetének legjobb góllövőjeként távozott 2018-ban. Ezután a Juventust erősítette, majd tavaly nyáron visszatért Manchesterbe, a csapat viszont csak hatodik lett a Premier League-ben.

Ez aztán hosszú spekulációt indított el, a brit sajtó szerint CR ugyanis mindenáron szeretne olyan klubban játszani, amellyel a Bajnokok Ligájában is pályára tud lépni.

Július közepén Erik ten Hag, az angol klub új vezetőedzője hangsúlyozta: meg akarják tartani Ronaldót, akinek jövő nyárig szól a szerződése. Egyúttal cáfolta a távozásáról szóló híreket, miután szóba hozták a többi között a Bayern Münchennel, a Paris Saint-Germainnel, a Napolival, valamint az Atlético Madriddal is.

Legutóbb azt pletykálták, jobb híján hazatér Portugáliába és ismét a Sporting labdarúgója lesz. A lisszaboniakkal aligha fog BL-t nyerni, viszont a csoportkörben – sorozatban a 20. idényében – újfent ott lehetne.

Ronaldo a Premier League első fordulójában csupán a kispadon kezdte az MU–Brighton-meccset (1–2), a második félidőben bő 35 percre állt be – edzője szerint erőnléti gondokkal küzd.

Rovatok