Index Vakbarát Hírportál

Az FTC-vel másodszor is megtörtént az, ami elméletileg csak egyszer eshetne meg

2022. augusztus 10., szerda 21:11

A Mol Fehérvárhoz hasonlóan a Ferencváros is elhalasztotta jövő hétvégén esedékes mérkőzését a labdarúgó NB I-ben – számolt be a Magyar Távirati Iroda. A zöld-fehérek Zalaegerszeg elleni, második fordulóra kiírt meccsét is átütemezték már korábban.

A magyar szövetség (MLSZ) szerdán a Twitter-oldalán közölte, hogy nem kerül sor a címvédő paksiak vendégjátékára a negyedik fordulóban, a találkozó új időpontjáról a versenybizottság később határoz – írta az MTI.

A halasztás hátterében az áll, hogy a Ferencváros jövő csütörtökön és egy héttel később az ír Shamrock Rovers gárdájával találkozik az Európa-liga selejtezőjének utolsó fordulójában. A párharc győztese a második számú európai kupasorozat, míg a vesztese az Európa-konferencialiga csoportkörében szerepelhet.

Az újabb FTC-meccshalasztás annyiból érdekes, hogy az MLSZ az Indexet korábban arról tájékoztatta: egy klub csupán egyszer élhet ilyen lehetőséggel az idényben, és ez elméletileg a második fordulóra kiírt Zalaegerszeg–Ferencváros találkozó elnapolásával már megtörtént a zöld-fehéreknél...

Arról, hogy a paksi vendégjáték átütemezéséről kinek a kérésére és milyen folyamat végén döntöttek, nem szól a szövetség posztja, a Twitter-üzenet csupán azt a tényt rögzíti még, hogy az MLSZ versenybizottsága hozta azt meg. A Ferencváros honlapján pedig úgy fogalmaznak: „a mérkőzést az FTC nemzetközi kupaszereplésére való tekintettel” halasztották el.



A székesfehérváriak már korábban jelezték a honlapjukon, hogy ha csütörtökön túljutnak a Petrocub Hincesti együttesén az Európa-konferencialiga selejtezőjében, akkor egyoldalúan elhalasztják az Újpest elleni bajnoki találkozójukat, mivel erre a szabályok lehetőséget biztosítanak. A Mol Fehérvár 5–0-s előnyről várja a moldovai visszavágót.

(MTI / Index)

(Borítókép:  Kady az azeri csapat játékosa (b) és a ferencvárosi Rasmus Thelander a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros - Qarabag visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. augusztus 9-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok