Index Vakbarát Hírportál

Dibusz Dénes: El kell ismerni, a jobb csapat jutott tovább

2022. augusztus 10., szerda 05:46

A Ferencváros bántóan simán, 3–1-re kapott ki a Qarabag elleni keddi BL-selejtező visszavágóján, így 4–2-es összesítéssel búcsúzni kényszerült a legrangosabb európai kupasorozat további küzdelmeitől. A találkozót követően Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzőn kívül Dibusz Dénes és Vécsei Bálint értékelt szomorúan.

Elméletben mindenre felkészültünk a Qarabagból, a gyakorlatba viszont sajnos ebből szinte semmit nem tudtunk átültetni 

– mondta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón a Fradi orosz mestere, majd így folytatta. „Nagyon rosszul kezdtük a találkozót és sajnos nem is igazán tudtunk váltani, a folytatásban is rengeteg volt a hiba a játékunkban.”

Csercseszov nem akart csapatrészenkénti elemzésekbe bocsátkozni, elmondása szerint ugyanis a védelemben, a középpályán és a támadósorban is sok volt a baj.

„Hogy ennek mi volt az oka, azt ilyen rövid idővel a lefújást követően nehéz megmondani, ki kell elemeznünk a mérkőzést, akkor kaphatunk majd teljes képet arról, hogy min kell változtatni a jövőben. Rendkívül csalódott vagyok, ugyanakkor a riválisunknak gratulálok, mert megérdemelten jutott tovább.”

Leginkább a felesleges labdavesztések és az azerieknek adott túl nagy területek miatt volt bosszús a szakember, a technikai hibák azonban szerinte biztosan nem az esetleges túlzott önbizalom vagy a félelem miatt történtek.

Csercseszov azzal zárta gondolatait, hogy bár a BL-csoportkör volt a Ferencváros első számú célja, a kiesés után mindent megtesznek majd, hogy a játékosok motivációja az Európa-ligában való főtáblára jutáshoz is megmaradjon.

Vécsei Bálint az 51. percben lépett pályára csereként, a válogatott középpályás sem rejtette véka alá a csalódottságát. „Nem úgy sikerült ez a mérkőzés, ahogyan előzetesen elterveztük, sajnos a korai gól átírta az elképzeléseinket, de akkor sem lett volna szabad ennyire szétesnünk. Hiányzott az a plusz a játékelemeinkből, amivel megfordíthattuk volna a találkozót. A második játékrészben muszáj volt kockáztatni, ám a Qarabag kontrái rendkívül veszélyesek voltak és könyörtelenül megbüntették a hibáinkat.”

A 29 éves játékos szerint sokkal több van a csapatban, mint amit kedden este mutatott, és bár most mindenki rendkívül csalódott a BL-búcsú miatt, az Európa-liga csoportkörébe mindenképpen be akar jutni az együttes. 

„Az elmúlt három szezonban ott voltunk az El-főtáblán, most sem szeretnénk alább adni.”

Dibusz Dénes a tőle megszokott őszinteséggel nyilatkozott a lefújást követően az M4 Sportnak. „Bosszús és mérges az ember, de ez a meccs már elment. Kicsit olyan érzésem volt, mint három éve a Dinamo Zagreb ellen, amikor egy döntetlen után kaptunk itthon egy négyest. Megvoltak a lehetőségeink, főleg az első félidőben, de nem tudtunk élni velük. Sajnos jobb volt nálunk a Qarabag, agresszivitásban, helyzetkihasználásban, igazából mindenben fölénk kerekedett, így a két mérkőzés alapján el kell ismerni, hogy a jobb csapat jutott tovább. Úgy tűnik, még nem állunk készen a BL-csoportkörre.”

A válogatott kapus a vereség okait leginkább a ki nem kényszerített hibákban, főként a rossz passzokban és a rossz döntésekben látta.

A riválisunk ezúttal magasabb szinten játszott, mint egy héttel ezelőtt, mi viszont sajnos alulmúltuk önmagunkat, nem igazán tudtunk rátenni arra a játékra. A pontrúgásokban bíztunk, mert fizikálisan erősebbek vagyunk, de azokból sem jelentettünk komoly veszélyt a kapujukra, ez egy ilyen meccs volt”

– zárta gondolatait a Fradi csapatkapitánya.

„Nehezen nyertük meg a mérkőzést, még ha az eredmény és a számok esetleg mást is mutatnak. Gratulálok és további sok sikert kívánok a Ferencvárosnak” – értékelt  Gurban Gurbanov , a vendégek vezetőedzője, aki azt is hozzátette, játékosai motiváltsága és győzni akarása vezetett leginkább a budapesti sikerhez.

A Ferencváros a vereséggel átkerült az Európa-liga selejtezőjének utolsó körébe, ahol az ír Shamrock Rovers lesz majd az ellenfele. Az első mérkőzést jövő csütörtökön, augusztus 18-án rendezik a Groupama Arénában, míg a visszavágóra augusztus 25-én, Dublinban kerül sor. Amennyiben az FTC továbbjut, akkor az El-csoportkörében folytathatja, ha viszont elveszíti a párharcot, akkor a Konferencia-ligában lesz főtáblás. 

(Borítókép: Koszticsák Szilárd/MTI)

Rovatok