Index Vakbarát Hírportál

Kettős sikerrel ment tovább a Vidi, hiába nyert, kiesett a Kisvárda

2022. augusztus 12., péntek 02:33

Bár a Kisvárda 2–1-re legyőzte a Molde csapatát a labdarúgó Konferencia-liga-selejtező harmadik fordulójának csütörtöki visszavágóján, 4–2-es összesítéssel így is búcsúzott a sorozattól.

Kisvárda–Molde 2–1 (2–0)

A Kisvárda háromgólos hátránya ellenére nagy lelkesedéssel és elszántsággal kezdte a mérkőzést, s bár támadólag lépett fel, az első helyzet mégis a norvég rivális előtt adódott. Az első gól viszont a magyar bajnoki ezüstérmesé volt, mert a kifejezetten agilisan futballozó Jasir Asani egy rossz hazaadásra lecsapva talált a kapuba. A hazaiak a vezetés birtokában még jobban felbátorodtak, igaz, a norvégoknak is volt veszélyes akciója, de Asani egy pontos lövéssel szorossá tette a meccs előtt lefutottnak tűnő párharcot. 

A folytatásra magasabb sebességi fokozatba kapcsolt az esélyesebb skandináv csapat, de a kisvárdai védelem állta a sarat, sőt, alkalmanként ugyanúgy meg tudott indulni előre a magyar együttes, mint az első játékrészben. A nyílt sisakos küzdelemben aztán ismét a Kisvárda került fölénybe, ám egyre több hiba csúszott a játékába, így helyzet már kevesebb volt. A Molde aztán az egyik szórványos ellenakciójából betalált, amivel eldöntötte a párharcot. A Kisvárdának azonban ez sem szegte kedvét, egy pillanatra sem adta fel a párharcot, ugyanakkor komoly lehetősége már nemigen volt, hogy ismét egy gólra felzárkózzon összesítésben. A Molde ha nehezen is, de érvényesítette a papírformát, a Kisvárda pedig emelt fővel fejezte be története első nemzetközi kupaszereplését.

Petrocub Hincesti–Fehérvár FC 1–2 (1–2)

A MOL Fehérvár FC 2–1-re nyert a moldovai Petrocub Hincesti vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában, a párharc csütörtök esti visszavágóján, így kettős győzelemmel, 7–1-s összesítéssel jutott a következő körbe.

A meccs első percei a vendégeké voltak, a magyar csapat helyzetekig is eljutott, majd magukra találtak a hazaiak is, de amikor végre felvették a Vidi tempóját, hátrányba kerültek: a 31. percben Budu Zivzivadze értékesített egy kontrát. Büntetőből azonnal válaszoltak a hazaiak, de egy formás fehérvári akciót Zivzivadze remek egyéni villanással zárta, így a fehérváriak minimális előnnyel vonultak pihenőre.

Szünet után a fehérváriak fokozták a tempót, és állandó veszélyt jelentettek a Petrocub kapujára, de az eredmény nem változott. A folytatásban csökkent a nyomás, érkeztek a cserék – gondolva a vasárnapi, Ferencváros elleni bajnoki rangadóra , viszont így is végig a vendégek akarata érvényesült. A hazai csapat a hajrában próbálkozott ugyan a támadásokkal, de erejéből nem futotta helyzetre.

Zivzivadze kiváló formában várjhatka a Köln elleni play-off párharcot, a grúz center minden kupameccsen betalált eddig a szezonban, négy találkozó után öt találatnál tart.

(Borítókép: Balázs Attila /MTI)

Rovatok