Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominik torkon könyökölte az ellenfelét, azonnal kiállították

2022. augusztus 13., szombat 16:47

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság második fordulójában az RB Leipzig fogadta az FC Köln csapatát, de hazai pályán nem tudtak nyerni a lipcseiek, 2–2-vel ért véget a találkozó. Szoboszlai Dominik az első félidő végén torkon könyökölte Florian Kainzot, a játékvezető egyből piros lappal díjazta az akciót.

A kezdőcsapatban kapott helyet az RB Leipzig három magyar játékosa, Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik. A mérkőzést jobban kezdték a hazaiak, egyből a 9. percben Dani Olmo talált a kapuba, ám ezt a játékvezető a VAR segítségével érvénytelenítette, mert a gólpasszt adó David Raum kezére pattant a labda.

Végül a 36. percben megszületett az első érvényes gól. A Leipzighez visszatérő Timo Werner egy kisebb kapushibát követően szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. (1–0) Werner 2016 és 2020 között 156 tétmeccsen 90 gólt és 40 gólpasszt adott az RB Leipzigben, utána 55 millió euróért a Chelsea-be igazolt. Két év kitérő után tért vissza a Bundesligába.

Nem kellett sokáig várniuk a Köln-szurkolóknak az egyenlítésre. A 40. percben elaludt a lipcsei védelem, Florian Dietz pedig az érkező beadást egyből a hálóba lőtte. (1–1)

Szoboszlai Dominik nevéhez ezúttal nem gól, hanem egy piros lap fűződött. Az első félidő végén a ráadásban torkon könyökölte Florian Kainzot, a játékvezető pedig felmutatta a piros lapot a magyar válogatott játékosnak. Szoboszlai felnőtt pályafutása során soha nem kapott még piros lapot, sem a klubjaiban, sem a válogatottban. 

A hazaiak aztán a második félidő elején újra megszerezték a vezetést. Egy villámgyors támadás során Dani Olmo ugratta ki Christopher Nkunkut, aki védőjét megverve magabiztosan érvényesítette a ziccert. (2–1)

Az RB Leipzig azonban nem tudta megnyerni a mérkőzést. A 72. percben Josko Gvardiol rosszul ért bele a vendégek szögletébe, és a saját kapujába pattant róla a labda. (2–2)

Így az FC Köln a tabella második helyén áll egy győzelemmel és egy döntetlennel, míg az RB Leipzig a 12. pozíciót foglalja el, két döntetlen a csapat mérlege. 

A Köln csütörtökön a Mol Fehérvárt fogadja a Konferencia-liga-selejtező negyedik fordulójának első találkozóján.

Bundesliga, 2. forduló:

RB Leipzig1. FC Köln 2–2 (1–1)
TSG 1899 HoffenheimVfL Bochum 32 (22)
Hertha BSCEintracht Frankfurt 11 (10)
Bayer LeverkusenFC Augsburg 12 (11)
Werder BremenVfB Stuttgart 22 (11)

később:
Schalke 04Borussia Mönchengladbach 18.30

pénteken játszották:
SC FreiburgBorussia Dortmund 13 (10)

vasárnap játsszák:
FSV MainzUnion Berlin 15.30
Bayern MünchenVfL Wolfsburg 17.30

(Borítókép: Szoboszlai Dominik piros lapot kap az FC Köln elleni meccsen. Fotó: Stuart Franklin / Getty Images) 

Rovatok