Index Vakbarát Hírportál

Lőw Zsoltnak kellett szétválasztani az edzőket, négygólos iksz a londoni derbin

2022. augusztus 14., vasárnap 19:51

Az előző idényben bronzérmet nyert Chelsea hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a városi rivális Tottenhammel az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2. fordulójában.

A Tottenham kezdett jobban, ám öt-tíz perc után alábbhagyott a fehér felsősök lendülete, a Chelsea átvette az irányítást. A 19. percben két nyári igazolás, Marc Cucurella és Kalidou Koulibaly hozta össze a vezetést a házigazdának. A Napolitól megszerzett védő 15 méterről szemet gyönyörködtető kapáslövéssel mattolta Hugo Llorrist (1–0).

A Spurs a hátrány ellenére sem tudott váltani, a városi rivális hazai pályán komolyabb megerőltetés nélkül kontrollálta a játékot, 60 százalék fölött járatva a labdát s mindössze egy, kaput eltaláló gólszerzési kísérletet engedve az előző idény 4. helyezettjének. Szünet után azonban nemcsak a térfelek, de a meccs lélektana is fordult...

A 68. percben szinte a semmiből tudott egyenlíteni a Tottenham. Pierre-Emile Höjbjerg gólja után elszabadultak az indulatok, az ellenfél kispadja felé fordulva ünneplő Antonio Conte gólörömét nem nézte jó szemmel Tuchel, a két menedzser néhány pillanatra egymásnak is ugrott, a negyedik számú játékvezető és a Chelsea pályaedzője, Lőw Zsolt eszmélt a leggyorsabban.

A feszült pillanatoknak azonban ezzel még nem volt végük, a találatot jó ideig videózták az azt megelőző, Kai Havertz elleni vélt szabálytalanság, illetve Richarlison esetleges leshelyzete miatt. Végül azonban érvényben maradt a gól (1–1).

Nem örülhetett viszont sokáig a Spurs: egy kontratámadás végén Reece James szerezte vissza a vezetést a Chelsea-nek (2–1).

Úgy tűnt, a kék mezesek le is zárják a meccs érdemi részét, Raheem Sterlingnek és a csereként beállt Conor Gallaghernek akadt ziccere a 3–1-hez, ám ezek kimaradtak. A 96. percben pedig főhetett is emiatt a Chelsea-játékosok feje, Harry Kane Ivan Perisic labdáját közvetlen közelről gyötörte a kapuba, megmentve egy pontot a Tottenhamnek (2–2).

A lefújás után még mindkét edzőt piros lappal kiállította a játékvezető, ez a derbit érdemben már nem módosította, annyi viszont borítékolható – még ha fellebbeznek is a klubok –, a következő fordulóban nem ülhetnek le a kispadra. A Chelsea esetében ez akár azt is jelentheti, hogy Lőw Zsolt meccselhet majd a Premier League-ben...

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE
Chelsea–Tottenham 2–2
(1–0)
Korábban
Nottingham Forest–West Ham United 1–0 
(1–0)

Rovatok