Index Vakbarát Hírportál

Kapáslövés jobbal – megszerezte első gólját Hollandiában a magyar légiós

2022. augusztus 15., hétfő 10:33

Kerkez Milos a Sparta Rotterdam otthonában 3–2-re megnyert bajnokin megszerezte első bajnoki gólját az AZ Alkmaar színeiben. A magyar utánpótlás-válogatott bekk 65. percben eleresztett lövése bizonyult végül a győztes találatnak.

Kerkezt két perccel a gólja után lecserélték, csapata pedig kihúzta a hátralévő szűk 30 percet, így megszerezte idénybeli második sikerét is.

Kerkez idén januárban 2 millió euróért cserébe igazolt az AC Milantól az AZ Alkmaarhoz, tavasszal a holland csapat 15 bajnokijából kilencen kapott kisebb-nagyobb szerepet.

A 18 éves bekk helyzete a nyáron nagyot javult, klubja ugyanis 10 millió euróért cserébe eladta az Ajaxnak a posztriválisát, egyúttal az előző idényben az Alkmaar csapatkapitányi karszalagját is viselő Owen Wijndalt, valamint 2 millió euróért a Schalkénak a szintén bal oldali védőként bevethető Thomas Ouwejant.

Ezzel Kerkez a poszt első számú felelőse lett az AZ-nél, ennek megfelelően az idényben eddig lejátszott négy Konferencia-liga-meccsen, valamint két bajnokin kezdőként is lépett pályára.

Az Ekl-ben a bosnyák Tuzla City, majd a skót Dundee United elleni párharcban is volt egy-egy gólpassza. Tavasszal a bajnokságban egy asszisztot jegyzett.

(Borítókép: Hans van der Valk / Orange Pictures / BSR Agency / Getty Images Hungary)

Rovatok