Index Vakbarát Hírportál

13 éves Dzsudzsák Balázs legendás mérkőzése az Ajax ellen

2022. augusztus 16., kedd 14:41

2009. augusztus 16-án a PSV Eindhoven az Ajax Amsterdamot fogadta, Dzsudzsák Balázs két bomba szabadrúgásgólt és egy gólpasszt adott a mérkőzésen.

Dzsudzsák Balázs már másfél éve a játszott a PSV Eindhovenben, a találkozó estéjén már stabil kezdő volt a csapatban. Mellette olyan nevek léptek pályára a meccsen, mint Ibrahim Afellay, Toby Alderweireld vagy Luis Suárez. Utóbbi talált be először, egyből a második percben megszerezte a vezetést az Ajaxnak. Aztán a 37. percben nagyjából 30 méterről szabadrúgáshoz jutott a PSV, amelyet, nem volt kérdés, Dzsudzsák végezhetett el. A magyar válogatott játékos pedig óriási gólt vágott Marteen Stekelenburg kapujába. Az egész stadion Dzsudzsák Balázs nevét skandálta.

Suárez azonban nem szeretett hátrányban futballozni, három percre rá megint megszerezte a vezetést az Ajaxnak, az első félidő 2–1-es Ajax-vezetéssel ért véget. A második játékrész elején azonban egyenlített a PSV, Dzsudzsák két védőt kicselezve passzolt középre, ahol Ottman Bakkal érkezett, és a kapuba lőtte a labdát. 

Az egyenlítő gól után négy perccel ismét szabadrúgáshoz jutott a PSV, de a szög nem volt megfelelő a lövésre, mindenki beadásra számított. Kivéve a labda mögé álló Dzsudzsákot, aki Stekelenburg hálójába csavarta a labdát. Később még egy-egy gólt szerzett mindkét csapat, így összességében 4–3-ra nyertek a hazaiak. Dzsudzsáknak pedig nagy idénye volt ez, összesen 17 gólt és 19 gólpasszt hozott össze a PSV-ben. 

(Borítókép: Dzsudzsák Balázs a PSV Eindhoven színeiben 2009-ben. Fotó: Anoek de Groot / Getty Images) 

Rovatok