Index Vakbarát Hírportál

Csaknem 2,5 millió jegyet adtak már el a katari világbajnokságra

2022. augusztus 18., csütörtök 15:57

Kevesebb mint száz nappal a katari labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt 2,45 millió jegy talált gazdára – tudatta a sportági világszövetség (FIFA).

A szervezők csütörtöki összegzése szerint több mint félmillió jegyet a július 5. és 16. közötti értékesítési időszakban adtak el.

A legtöbb belépő a csoportkör mérkőzéseire, köztük a Kamerun–Brazília-, a Brazília–Szerbia-, a Portugália–Uruguay-, a Costa Rica–Németország- és az Ausztrália–Dánia-mérkőzésre kelt el.

A vevők zömét Katar, Szaúd-Arábia, az Egyesült Államok, Mexikó, az Egyesült Arab Emírségek, Anglia, Argentína, Brazília, Wales, Ausztrália, Franciaország és Németország adja.

A következő értékesítési szakasz indulási dátumát szeptember végén jelentik be – közölte a FIFA.

A világbajnokság egy nappal korábban kezdődik az eredetileg tervezettnél, a nyitó ceremóniára még azelőtt kerül sor, hogy a rendező nemzet november 20-án, vasárnap Ecuador ellen megkezdi a tornát. A katari lesz az első futball-vb, amelyet a Közel-Keleten rendeznek, és a szokásos június–júliusi időpont helyett késő őszre tolták el, hogy elkerüljék a régióra jellemző hőséget – zárja összegzését az MTI.

(Borítókép: A Lusail Stadionban rendezik a 2022-es vb-döntőt. Fotó: David Ramos / Getty Images)

Rovatok