Index Vakbarát Hírportál

Tíz évvel ezelőtt szerezte Gera Zoltán szenzációs gólját a Liverpool ellen

2022. augusztus 18., csütörtök 14:32

2012. augusztus 18-án szerezte pályafutása egyik leggyönyörűbb gólját a korábbi magyar válogatott középpályás, Gera Zoltán. Az akkoriban még a West Bromwich Albion színeiben játszó futballista örökké emlékezetes módon pókhálózta ki a Liverpool kapujának jobb felső sarkát.

Éppen a Premier League nyitófordulójában fogadta a WBA a Liverpool csapatát, Brendan Rodgers élete első PL-meccsére készült a vörösök kispadján. A hazaiaknál is frissen kinevezett vezetőedző tevékenykedett, akkoriban Geráékat Steve Clarke irányította. 

A napra pontosan tíz évvel ezelőtti találkozón az első gólt a magyar középpályás szerezte egy irgalmatlan erejű lövése után. Történt ugyanis, hogy a mérkőzés 43. percében egy hazai szöglet után Gera elé pattant a labda, amelyet mellel átvett, és egy pattanás után elképesztő erővel lőtte a játékszert a jobb felső sarokba. A liverpooliak akkori kapusa, Pepe Reina hiába repült, esélye sem volt a magyar válogatott játékos bombáját hárítani. 

Érdekesség, hogy a mérkőzést végül 3–0-ra nyerte a WBA, és az idény végeztével a tabellán a nyolcadik helyen végzett, pont a Liverpool mögött. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok