Index Vakbarát Hírportál

Nem teszik zsebre Manchesterben, amit az Ajax edzőjétől kaptak

2022. augusztus 22., hétfő 12:48

Ugyan a Real Madridtól érkező Casemiro szerződtetését sem tette még hivatalossá a klub, angol sajtóhírek szerint már a következő célpontokat vadássza a Manchester United. Amszterdamból be is szóltak az ambiciózus próbálkozások miatt.

A brazil középpályás mintegy 60 millió euróért – 10 millió eurós további bónuszokkal megspékelve – igazol az Old Traffordra. Ezzel viszont nincs vége a nyári nagy bevásárlásnak: az Express információi szerint Erik ten Hag korábban 300 milliós átigazolási büdzsére kapott ígéretet a klubvezetéstől, ezt pedig az utolsó fillérig szeretné is kimeríteni. Az Ajaxtól megszerzett menedzsernek három fő célpontja van még, s ha törik, ha szakad, mindhármukat szeretné vörösbe öltöztetni – ez az MU mezének színe – az augusztus 31-ei piaczárás előtt.

A lap szerint a három játékos: Antony az Ajaxból, Cody Gakpo a PSV-ből és a már hónapok óta csábított Frenkie de Jong a Barcelonából.

Az elmúlt napokban Antony ügye volt a legaktívabb: a De Telegraaf című holland újság azt írta, a 9-szeres brazil válogatott szívesen igazolna az angol rekordbajnokhoz, a személyes feltételekben is megállapodott már a csapattal, de az Ajax és a United nem jut dűlőre a vételárat illetően.

Az amszterdamiak vezetőedzője, a kispadját épp Ten Hagtól öröklő Alfred Schreuder legutóbbi nyilatkozatában nem állta meg, hogy ne szúrjon oda az angoloknak:

Megértem Antony vágyait, ugyanakkor aligha rossz dolog az Ajax játékosának maradni. Például a mi csapatunkkal szerepelhet a Bajnokok Ligájában, ha jól tudom, a Manchester United idén nem játszik majd BL-meccseket.

A brazil szélsőt 70 millió euróra árazta be az Ajax. Nála valamivel olcsóbb opció a PSV támadója, Gakpo: őt 35 millió körüli összegért már el lehetne hozni a sajtóhírek szerint. Korábban a Bayern érdeklődött is iránta.

Az eindhoveni játékos ügyében könnyebbséget jelenthet, hogy az ügyeit ugyanaz a menedzser intézi, mint Ten Hagét – hívta fel a figyelmet az olaszok transzferguruja, Fabrizio Romano.

Rovatok