Index Vakbarát Hírportál

Botrány a Sepsiszentgyörgy mérkőzésén, félbe kellett szakítani

2022. augusztus 22., hétfő 20:41

Félbeszakadt a Sepsiszentgyörgyi OSK mérkőzése hétfő délután amiatt, hogy az ellenfél szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak.

A Sepsi OSK az U Cluj nevű kolozsvári csapat vendége volt a román labdarúgó Szuperliga 6. fordulójában, amelynek a szurkolótáborában erősen nacionalista, magyarellenes ultrák is vannak. A hétfői mérkőzést a 26. percben félbe is kellett szakítani amiatt, hogy a néhány román szurkoló

magyarellenes rigmusokba kezdett, és petárdákat dobáltak a pályára.

Emellett olyan feliratokat is kifüggesztettek, mint például: „Székelyföld nem létezik!”. Minderről több videó is készült:

Magyar Hang szerint a román ultrákat még az U Cluj csapatkapitánya, Romario Pires is arra kérte, hogy fejezzék be a provokációt, de hiába. Sebastian Coltescu játékvezető – akinek a neve onnan lehet ismerős, hogy korábban a PSG BL-meccsén tett rasszista megjegyzést egy játékosra – végül megelégelte mindezt, és egy időre félbeszakította a meccset, leküldte a játékosokat a pályáról. 

A mérkőzés végül tíz perc szünet után folytatódott, és a meccset 1–0-ra megnyerte a sepsiszentgyörgyi csapat. Az összecsapásról készült videós összefoglaló (és az 51. percben született győztes gól) itt megtekinthető:

Rovatok