Index Vakbarát Hírportál

Újabb ukrán sztárjátékost igazolt a Sahtar a magyar élvonalból

2022. augusztus 22., hétfő 11:26

A korábbiakban az ukrán sajtó által megszellőztetett hírt, miszerint a Sahtar Donyeck szerződteti Ivan Petrjakot, az ukrán klub hétfőn hivatalosan is bejelentette. Az ukrán támadó hazatér többévnyi, Magyarországon töltött szezon után.

Az ukrán élvonalbeli Sahtar Donyeck csapata pár héttel ezelőtt már visszavásárolta a magyar élvonalból egyik korábbi játékosát, akkor Oleksandr Zubkov játékjogát szerezték meg a Ferencvárostól. Most egy újabb támadójukat hozták vissza Magyarországról, a Mol Fehérvár támadója, Ivan Petrjak tér haza korábbi klubjához – jelentette be a Sahtar. 

A 28 éves támadó még 2018 nyarán szerződött a Ferencvároshoz, de végleges szerződést egy évvel később a fehérvári csapattól kapott. Jelenlegi piaci értéke a Transfermarkt szerint 1,6 millió, de arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy mennyit fizetett játékjogáért az ukrán csapat. 

A Shaktar Doneckben folytatja pályafutását Ivan Petrjak! Az ötszörös ukrán válogatott szélsőt éppen a Sahtartól vásároltuk meg 2019 nyarán, most bő három év után visszatér a 13-szoros bajnokcsapathoz. Ivan Vidi-mezben 128 tétmérkőzésen 28 gólt szerzett és 26 gólpasszt osztott ki. Köszönjük a klubért végzett munkáját, és további pályafutásához sok sikert kívánunk!

– írja a molfehervarfc.hu.

Az ukrán csapat tájékoztatásából kiderül, hogy négy évre ír alá Petrjak a Sahtarral.

(Borítókép: Ivan Petrayak 2020. március 7-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

Rovatok