Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool sem tudta megtörni az Old Trafford 38 éve tartó csodáját

2022. augusztus 23., kedd 10:28

Az angol klubfutball két legsikeresebb együttesének alsó házi rangadójából a Manchester United jött ki jobban, miután a Liverpool sem tudta megtörni az Old Trafford 38 éve íródó mágiáját.

A „vörös ördögök” remekül kezdték a meccset, hiszen Jadon Sancho első negyedóra végén szerzett találata előtt már rúghattak volna egyet, a szünet után Marcus Rashford növelte az előnyt, a Liverpool pedig csak a végjátékban tudta feltörni a reteszt Mohamed Szalah góljával. 

Pedig nem voltak kedvezők az előjelek Manchesterben, hiszen pont nélküli sereghajtóként fogadták az elmúlt idények egyik legerősebb csapatának számító riválist, ráadásul Cristiano Ronaldo nélkül felállva csupán a meccseik 17 százalékát tudták megnyerni, szemben az 50 százalékos győzelmi mutatóval, amikor a portugál kezdett.

17% - Since the start of last season, Manchester United have won just 17% of their Premier League games without Cristiano Ronaldo starting (2/12), compared to winning 50% when he has been named in the starting XI (14/28). Foreboding. pic.twitter.com/uP78GmbRy0

— OptaJoe (@OptaJoe) August 22, 2022

Ezenfelül a Liverpool nyolcas bajnoki veretlenségi szériában (öt győzelem, három döntetlen) volt örök vetélytársával szemben úgy, hogy az előző három PL-meccset 13–2-es gólkülönbséggel hozta le a manchesteriek ellen.

A Real Madridtól szerződtetett Casemiro arról beszélt, hogy bajnoki címet szeretne szerezni a Unitednél is, az első félidő játéka pedig igencsak biztató lehet a szurkolók számára – lehet, hogy megindul végre felfelé Erik ten Haggal a csapat.

Az biztos, hogy az Ajaxnál látott játékstíluson az előző fordulóbeli nagy zakó után változtatni kényszerült a holland tréner, David de Gea hibái után most a spanyol kapust nem vonták bele a támadások felépítésébe: az első félidőben csupán egy passza volt, ami nem hagyta a saját 16-ost, továbbá még egy, ami nem az ellenfél térfelére érkezett.

David de Gea: let's go back to basics, lads pic.twitter.com/rFnUksjWCs

— The Analyst (@OptaAnalyst) August 22, 2022

Sancho találata azt jelentette, hogy Jürgen Klopp együttese sorozatban a hetedik PL-meccsén is hátrányba került, ami még akkor is óva intő, ha az előző hatból három győzelem és három döntetlen ennek ellenére is összejött.

A United félidei előnye minden esetre remek hír volt a szurkolók számára, hiszen a gárda legutóbb 1984. május 7-én, az Ipswichtől kapott ki hazai pályán úgy, hogy az első játékrészt követően előnyben volt.

 A szünet után eredményes Rashford hatodszor vette be a Liverpool kapuját, amivel beállította az egyéni csúcsát, korábban csak a Leicester City ellen volt ennyiszer eredményes. Ez a találat mindenesetre biztosan gyógyír volt a lelkének, hiszen ezt megelőzően 997 perce nem volt eredményes, még januárban vette be a West Ham kapuját.

A Liverpool esélyei a végén visszajöttek a pontszerzésre, miután Mohamed Szalah szépített, neki ez már a 10. gólja volt a Manchester United ellen, senki másnak sem lőtt ennyi gólt a karrierje során.

Továbbá egy liverpooli sem tudta ennyiszer bevenni a „vörös ördögök” kapuját, korábban Steven Gerrarddal holtversenyben álltak az élen.

10 - Mohamed Salah has scored more goals in all competitions against Manchester United than any other Liverpool player in history (10). Reliable. pic.twitter.com/mGwbinupZ3

— OptaJoe (@OptaJoe) August 22, 2022

Az egyenlítés viszont már nem jött össze, így a Liverpool három fordulót követően is nyeretlen, csupán két döntetlent szerzett.

Ez egyben azt is jelenti, hogy már hét vesztett pontnál jár a gárda az idényben, az előző kiírás második felében játszott 19 meccsen összesen hat pontot bukott a Mersey-parti együttes…

Erik ten Hag a sikerrel az első Manchester United-tréner lett, aki Liverpool elleni tétmeccsen aratta első győzelmét.

A „vörös ördögök” pedig így 38 év után is veretlenek maradtak, ha a szünetben vezettek az Old Traffordon, a legutóbbi 370 ilyen hazai meccs statisztikája pedig még félelmetesebb: 338 győzelem, 32 döntetlen!

MNU 2-1 LIV (FT) - Últimos 370 partidos de liga (todos en Primera División) del Manchester United en Old Trafford tras llegar con ventaja al descanso: 338 victorias, 32 empates y CERO derrotas.

¿Quién va a poner fin a esta increíble racha que dura ya 38 años? pic.twitter.com/gqetVwPH1L

— MisterChip (Alexis) (@2010MisterChip) August 22, 2022

(Borítókép: David Davies/PA Images via Getty Images)

Rovatok