Index Vakbarát Hírportál

Csercseszov: Senki nem hiheti el, hogy már továbbjutottunk!

2022. augusztus 24., szerda 13:09

A Ferencváros 4–0-s előnyből várhatja a csütörtöki, Shamrock Rovers elleni Európa-liga-playoffvisszavágót, rendhagyó módon azonban a meccs előtti sajtótájékoztatót nem Dublinban, hanem még Budapesten tartotta meg Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző, amin a játékosok közül ezúttal Bogdán Ádám vett részt.

A kényszer nagy úr, ezt most a Fradi is megtapasztalta, hiszen a dublini repülőtér humánerőforrás-problémái miatt kissé át kellett szervezni a csapat írországi túráját, a fővárostól nagyjából 200 kilométerre száll majd le a magyar bajnok gépe. Az FTC orosz mesterét azonban nem sok minden tudja kimozdítani a komfortzónájából, ez sem tartozott közéjük.

Idén már megjártuk Azerbajdzsánt és Kazahsztánt is, azok sem voltak egyszerű utazások, Oroszországon belül pedig volt, hogy nyolcórás időeltolódás volt a két helyszín között, ahol másnap játszanunk kellett az aktuális együttesemmel. Ezekhez képest egy írországi út olyan, mintha gyalog mennénk…

Csercseszov természetesen a mérkőzésről is szót ejtett, amiről szintén markáns véleményt fogalmazott meg a játékosok felé. „Tény, hogy kedvező helyzetből várhatjuk a visszavágót, a négygólos előny nagy fegyvertény, ez a találkozó azonban 0–0-ról indul, így egy percre sem hihetjük el, hogy már továbbjutottunk. Megvan a tervünk a mérkőzésre, remélhetőleg ezúttal sem okoz majd meglepetést a rivális. Akiket azonban maximálisan tisztelünk, mégiscsak Írország bajnokáról beszélünk.”

A szakember elmondta, nem szereti a „ha”-val kezdődő mondatokat, így nem gondolkozik azon, hogy adott esetben, ha az eredmény úgy alakul, már a vasárnapi, Honvéd elleni mérkőzésre gondolva pihentet majd kulcsembereket.

Ezen gondolkozni olyan, mintha a 110 méteres gátfutó az első akadály helyett már a rajtnál az utolsóra koncentrálna. Finoman szólva nem szerencsés…

A kerettel kapcsolatban megjegyezte, jó eséllyel Bogdán Ádám védi majd a Fradi kapuját a holnap esti mérkőzésen, Samy Mmaee sérülése azonban nem jött rendbe, így hiába számított volna rá a találkozón, nélkülöznie kell a marokkói hátvédet.

Ha már az imént említett kapus szóba került, Bogdán így látja az esélyeket: „Volt tapasztalatom bőven a szigetországi futballal, így remélhetőleg újat a Shamrock sem fog mutatni. Az elmúlt években nem nagyon volt rá példa, hogy ekkora előnnyel várhassuk egy párharc visszavágóját, de ez annak köszönhető, hogy nagyszerűen futballoztunk a budapesti mérkőzésen, sőt a helyzeteinket tekintve még nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna.”

A 34 éves hálóőr arra számít, hazai környezetben az ír alakulat vélhetően több munkát ad majd neki, mint amennyit Dibusz Dénesnek a Groupama Arénában, de ha a Fradi ugyanolyan jól lezárja majd a területeket, mint egy héttel ezelőtt, akkor nem lesz szükség óriási bravúrokra.

Bogdán egyelőre nem nézegette a lehetséges ellenfeleket az El-ben, de ha meg lesz a továbbjutás, fél szemmel majd rápillant a potenciális riválisokra a péntek sorsolást megelőzően.

A Shamrock Rovers–Ferencváros El-visszavágója magyar idő szerint 21.00-kor kezdődik, amelyet 4–0-s előnyből várhat az FTC. A párharc győztese az Európa-liga csoportkörébe kerül, a vesztes pedig a Konferencialiga főtábláján szerepel majd szeptembertől.

(Borítókép:  Sztanyiszlav Csercseszov. Fotó:  Papajcsik Péter / Index)

Rovatok