Index Vakbarát Hírportál

Lewandowski máris visszatér Münchenbe, Szoboszlaiék a Real Madridot kapták

2022. augusztus 25., csütörtök 19:17 | aznap frissítve

Csütörtökön kora este a döntő helyszínéül szolgáló Isztambulban megtartották a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását. A címvédő Real Madrid többek között a három magyar válogatott játékost foglalkoztató RB Lepiziggel került egy négyesbe, a halálcsoportba pedig a Bayern, a Barca és az Inter került, Robert Lewandowski tehát máris visszatér Münchenbe.

Az utóbbi években már megszokott módon az esemény keretein belül díjazták az előző szezon legjobbjait. Ezen a téren komolyabb meglepetés nem történt, az év játékosa Karim Benzema, legjobb edzője pedig Carlo Ancelotti lett.

A nőknél a Barcelona kiválóságát, Alexia Putellast választották a legjobbnak, a szakemberek közül pedig az angol válogatottat Eb-címig vezető szövetségi kapitányt, Sarina Wiegmant díjazták. Az UEFA elnöki kitüntetését többek között az AC Milan, az Atlético Madrid, valamint az olasz labdarúgó-válogatottat is irányító Arrigo Sacchi érdemelte ki.

De jöjjön a lényeg, vagyis a csoportok, amelyek sorsolásánál Yaya Touré és Hamit Altintop segédkezett. A négyesek közül legizgalmasabbnak egyértelműen a C-jelű kvartett tűnik, amelyben a Bayern, a Barcelona, az Inter és a ??? csap majd össze egymással. Robert Lewandowski tehát máris visszatér Münchenbe, ezúttal viszont már gránátvörös-kék mezben. Erling Haalandnak sem kell sokáig várni, hogy újra meglátogassa korábbi sikerei színhelyét, hiszen a City többek között a Dortmunddal került össze.

Érdemes lesz még az AC Milan–Chelsea vagy a PSG–Juventus párharcokra is figyelni, a három magyar válogatottat is foglalkoztató RB Leipziget pedig a címvédő Real Madriddal sorsolták össze.

BAJNOKOK LIGÁJA
Csoportbeosztás

A-csoport: Ajax, Liverpool, Napoli, Glasgow Rangers

B-csoport: Porto, Atlético Madrid, Leverkusen, Club Brugge

C-csoport: Bayern München, Barcelona, Inter, Plzen

D-csoport: Frankfurt, Tottenham, Sporting, Marseille

E-csoport: AC Milan, Chelsea, Salzburg, Dinamo Zagreb

F-csoport: Real Madrid, RB Leipzig, Sahtar, Celtic

G-csoport: Manchester City, Sevilla, Dortmund, Köbenhavn

H-csoport: PSG, Juventus, Benfica, Maccabi Haifa

(Borítókép: Lukas Schulze - UEFA / Getty Images Hungary)

Rovatok