Index Vakbarát Hírportál

Premier League-csapathoz igazol Szalai Attila, már hétvégén aláírhatja a szerződést

2022. augusztus 25., csütörtök 14:26

Sajtóértesülések szerint már a hétvégén aláírhatja szerződését Szalai Attila újdonsült csapatával, a Brightonnal. A magyar válogatott védőért tizenötmillió fontot fizet a Premier League-csapat a török Fenerbahcenak.

A török AS Marca értesülései szerint már az orvosi vizsgálatait végezheti Szalai Attila az angol élvonalbeli Brighton csapatánál, mielőtt hétvégén aláírná 2026-ig szóló, új szerződését. A magyar válogatott védőjét a korábbiakban már számos európai élcsapattal összeboronálták, de ezúttal úgy néz ki, eldőlt, hova igazol a török első osztályból a 24 éves játékos.

Szalai Attila piaci értéke a mértékadó Transfermarkt szerint tizenkétmillió euró, de jelenlegi klubja, a Fenerbahce legalább tizenötmillió eurót szeretett volna kapni érte. Ez minden bizonnyal beteljesült, a szezont kiválóan kezdő Brighton tizenötmillió fontért cserébe szerződteti a török élvonalból érkező védőt – jelentették egybehangzó sajtóinformációk. 

Kinőtte már a török első osztályt

A 27-szeres magyar válogatott védő tavaly januárban igazolt a ciprusi Apollontól a Fenerbahcéhoz, azóta 73 tétmérkőzésen lépett pályára, öt gólt szerzett és két gólpasszt is adott klubcsapatában. A nemzetközi kupaporondot is megjárta a török élcsapattal. Az Európa-liga 2021-22-es szezonjában a csoportkörig jutottak, ahol a későbbi győztes Frankfurt mellett az Antwerp és a görög Olympiakosszal szerepeltek egy kvartettben. Végül a harmadik helyen végeztek, így búcsúztak a sorozattól.

Idén is a második számú kupasorozat selejtezőjében vitézkednek Szalai Attiláék, és éppen egy karnyújtásnyira vannak a csoportkörtől, mivel a rájátszás első mérkőzésén kétgólos előnyre tettek szert az Austria Wien ellen. Törökországba igazolása óta kulcsjátékossá nőtte ki magát a Fenerbahce csapatában, ezért is növekedett piaci értéke rohamosan. 

2021 januárjában még az egymillió eurót sem érte el értéke a piacon, ez az összeg jelenleg már több, mint a tízszeresére nőtt.

Ezért is értékesíthette lényeges profittal játékosát a török csapat. Az üzletből a Fenerbache nagyjából 15 millió eurós hasznot tudhat magáénak. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok