Index Vakbarát Hírportál

Kivégezte ellenfelét a Liverpool, 9–0-ra (!) nyert

2022. augusztus 27., szombat 18:26

Az angol labdarúgó-bajnokság 4. fordulójának szombati játéknapján a Liverpool tönkreverte a jobb sorsra érdemes Bournemouth csapatát: a duplázó és három gólpasszt jegyző Roberto Firmino vezérletével 9–0-ra nyert. A Manchester City kétgólos hátrányból fordított Erling Haaland mesterhármasának köszönhetően, a Chelsea pedig több mint egy órát emberhátrányban futballozva is legyőzte a Leicestert.

Jürgen Klopp együttese már az első félidőben lerendezte a lényegi kérdéseket, Luis Díaz a 3., Harvey Elliot pedig a 6. percben lőtt gólt. Ezt követően Trent Alexander-Arnold lőtt bombagólt távolról, majd az akkor már három asszisztnál járó Firmino szerzett lesipuskás találatot, a játékrész utolsó mozzanataként pedig Virgil van Dijk növelte ötgólosra a hazaiak előnyét egy szöglet utáni fejessel.

Fordulás után is ki akarták szolgálni az Anfield lelkes közönségét a kedvencek, a Bournemouth teljesen szétesett: a második félidőben további négy gólt kapott, így végül megsemmisítő, 9–0-s vereséget szenvedett. 

A Liverpool 1989 szeptembere után lőtt újra kilenc gólt egy mérkőzésen, akkor a Crystal Palace ellen nyert ugyancsak 9–0-ra.

A hazai pályán futballozó Manchester City óriási meglepetésre szünetben még 2–0-s hátrányban volt a Palace ellen, a második játékrészben azonban a mesterhármast szerző Erling Haaland vezérletével fordított a címvédő, és végül magabiztos, 4–2-es győzelmet aratott.

A Chelsea a 29. percben emberhátrányba került a Stamford Bridge-en, miután második sárga lappal kiállították a londoniak középpályását, Conor Gallaghert. Az eltiltott Thomas Tuchel hiányában Lőw Zsolt által irányított gárda azonban tíz emberrel is jobban futballozott a Leicesternél, a második félidőben pedig Raheem Sterling duplájának köszönhetően kétgólos előnyre tett szert. 

Bár a vendégek a 67. percben Harvey Barnes révén szépítettek, az egyenlítésre már nem futotta az erejükből, hiába futballoztak több mint egy órát emberelőnyben.

Premier League
4. forduló

SouthamptonManchester United 0–1 (00)

Brentford–Everton 1 –1 (0–1)

BrightonLeeds United 1–0 (0–0)

ChelseaLeicester City 2–1 (0–0)

LiverpoolBournemouth 9–0 (5–0)

Manchester CityCrystal Palace 4–2 (0–2)

ArsenalFulham 18.30

vasárnap játsszák:

Aston VillaWest Ham United 15.00

Wolverhamton WanderersNewcastle United 15.00

Nottingham Forest–Tottenham Hotspur 17.30

(Borítókép: Michael Regan / Getty Images Hungary)

Rovatok