Index Vakbarát Hírportál

Tovább menetel az újonc Kecskemét, veretlenül vezeti az NB I-et

2022. augusztus 27., szombat 20:00

Az újonc Kecskemét egygólos hátrányból fordított a vendég Zalaegerszeg ellen, így öt forduló után is veretlen, és szombati sikerével az élen áll a labdarúgó OTP Bank Ligában.

Komoly letámadással kezdett a Zalaegerszeg, nem nagyon hagyta, hogy a hazai együttes kihozza a labdát, a játék többnyire a kecskemétiek térfelén zajlott, és a vendégcsapat bő tíz perc után meg is szerezte a vezetést. A félidő közepére kijött a szorításból a Kecskemét, kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, és a nagy meleg ellenére jó volt az iram. A 40. percben szabadrúgást követően Szalai Gábor a ZTE kapujába fejelt, de közben a játékvezető lerántás miatt büntetőt ítélt. A zalaegerszegi Huszti András a második sárga lapjával kiállt, Banó-Szabó Bence pedig értékesítette a tizenegyest.

A szünet után létszámfölényben a Kecskemét többet és veszélyesebben támadott, majd rövid időn belül kétgólos előnyre tett szert a csereként beállt Szabó Levente révén.

Az első félidőt a ZTE irányította, de alapvetően változtatta meg a helyzetet, hogy a szünet előtt emberhátrányba kerültek. A hazai csapat élt a lehetőséggel, és begyűjtötte a három pontot, amivel az élre állt.

OTP Bank Liga
5. forduló:

Kecskeméti TE–ZTE FC 3 1 (1 1)

Kecskemét, Széktói Stadion, 2000 néző. Vezette: Karakó F.
gólszerzők: Banó-Szabó (42. – 11-esből), Szabó L. (55., 58. – az elsőt 11-esből), illetve Bedi (12.)
sárga lap: Tóth B. (27., 88.), Nagy K. (46.), Meszhi (81.), illetve Huszti (17., 41.), Ikoba (21.), Tajti (52.), Kálnoki-Kis (54.), Kovács B. (85.), Szalay Sz. (89.)
kiállítva: Tóth B. (88.), illetve Huszti (41.)

(Borítókép: facebook.com/kecskemetite)

Rovatok