Index Vakbarát Hírportál

Erősít a Honvéd: Európa-liga-győztes játékos érkezik Kispestre

2022. augusztus 29., hétfő 10:56

A magyar labdarúgó NBI-ben szereplő Budapest Honvéd Jairo Samperio személyében Európa-liga-győztes szélsővel erősítette meg keretét.

A kispesti klub hétfőn számolt be a 29 éves futballista megszerzéséről.

Jairo Samperio a Racing Santandernél nevelkedett, majd mutatkozott be a spanyol élvonalban, 2013-ban a Sevillához igazolt, itt 25 bajnoki mellett 9 Európa-liga-mérkőzésen játszott, öt gólt és hét gólpasszt jegyzett a csapatban, amely ekkor elhódította a második számú európai kupát.

Egy év után a német Bundesligában szereplő Mainzhoz szerződött, a német élvonalban 72 mérkőzésen 11 gól és 14 assziszt volt a mérlege. A Mainz után fél évet a Las Palmasban töltött, majd két szezont futballozott Hamburgban, míg a legutóbbi két idény során a Malagát erősítette.

Az első benyomások pozitívak, találkoztam az edzői stábbal, gyönyörű a stadion

– mondta a spanyol utánpótlás-válogatottban is szerepelt játékos.

Hozzátette: „Ami pedig engem illet, az előző évem nem úgy sikerült, ahogy terveztem, ezért most újra jó formába akarok lendülni, hozzájárulni a Honvéd sikeres szerepléséhez. Szeretnék minél több meccsen játszani, és újra bizonyítani, hogy jó futballista vagyok.”

A Honvéd öt fordulót követően egy-egy győzelemmel és döntetlennel, valamint három vereséggel nyolcadik az első osztályban.

MTI

Rovatok