Index Vakbarát Hírportál

Fegyverrel rabolták ki és bántalmazták a Barcelona csatárát

2022. augusztus 29., hétfő 10:57

A spanyol El País rendőrségi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy legalább négy fegyveres rabló hatolt be a Barcelona csatárának, Pierre-Emerick Aubameyang Castelldefelsben lévő otthonába. 

A beszámoló szerint legalább négy csuklyás férfi hatolt be a gaboni támadó otthonába, akiknél lőfegyverek és vascsövek is voltak. 

Ezekkel előbb megfenyegették a csatárt és annak szintén otthon tartózkodó feleségét, hogy nyissák ki a családi széfet, majd Aubameyangot alaposan megverték, és a zsákmányolt ékszerekkel, készpénzzel, valamint nagy értékű tárgyakkal elmenekültek a helyszínről.

A rablás hétfőn hajnalban történt, a rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőket, akik szemtanúk szerint egy fehér Audival hajtottak el. Nem ez az első eset, hogy egy futballista házába betörnek, ám a rablók általában akkor hatolnak be a házba, amikor tudják, hogy nincsenek otthon a játékosok. Vagy úgy követik el a bűncselekményt, hogy nem veszik észre a jelenlétüket, mint ahogy ez 2018-ban Jordi Albával történt.

Ezt megelőzően a nyáron igazolt Robert Lewandowskit is kirabolták, edzésre érkezve egy szurkolónak álcázott bűnöző az autója ablakán keresztül szakította le a lengyel támadó karjáról a 70 ezer eurót érő óráját, ám az elkövetőt a rendőrök nem sokkal később elfogták, az órát pedig visszajuttatták a tulajdonosnak.

Aubameyanggal kapcsolatban egyébként arról cikkezik a sportsajtó, hogy visszatérne Londonba, ahonnan a Chelsea érdeklődik iránta élénken. A mostani esetet követően alighanem még inkább menekülne a katalán városból…

(Borítókép: Pierre-Emerick Aubameyang 2022. augusztus 7-én Barcelonában, Spanyolországban. Fotó: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

Rovatok