Index Vakbarát Hírportál

Az Újpest-szurkolók is a szívükhöz kapnak, ha meghallják, kit igazolt a Fehérvár

2022. augusztus 29., hétfő 17:15

Lirim Kastrati a Vidiben folytatja pályafutását! – kiáltja a nagyvilágba a Mol Fehérvár FC hivatalos honlapja. A 17-szeres koszovói válogatott támadó már a második NB I-es futballista lesz a jelenlegi mezőnyben ezzel a névvel, az Újpest szintén koszovói válogatott védőjét pont ugyanígy hívják.

A Fehérvár Lirim Kastratija 1999. január 16-án született Hogoshtban. Tizenkét évesen a koszovói FK Kika utánpótláscsapatában lett igazolt játékos, majd az albán Shkëndija Tiranë és a horvát Lokomotiv Zagreb utánpótlásában is megfordult – idézi fel a piros-kékek klubhonlapja.

Tizennyolc évesen ez utóbbi együttesben kapta meg első profi szerződését, ahol közel három év alatt 80 bajnokin 23 találatot szerzett. 2020-ban a Dinamo Zagreb leigazolta Kastratit, ahol 32 bajnokin két gól és öt gólpassz szerepelt a neve mellett. Legutóbb a Legia Warszawa játékosa volt, összesen 16 bajnokin szerepelt a lengyel csapatban.

A koszovói válogatottban 2018-ban debütált, 17 alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban, és a Moldova ellen 1–0-ra megnyert Nemzetek Ligája-meccsen szerezte eddigi egyetlen gólját, emellett pedig három gólpasszt is kiosztott a válogatottban.

Kastrati, aki könnyen lehet, hogy a magyar sportsajtóban csakhamar Lirim II. Kastrati lesz a félreértések elkerülése végett, a 10-es mezszámot választotta magának Sóstón.

A névrokon újpesti Lirim (I.) Kastrati – bár az előző évadban alapembere, sőt a csapat védelmének egyik legjobbja volt – a 2022–2023-as idényben túl sokszor nem járatta meg a vezetéknevével ellátott lila-fehér szerelést: eddig egy bajnokin, azon is mindössze húsz perc erejéig kapott lehetőséget a sereghajtó fővárosiaknál.

Honfitársa gyorsan túlszárnyalhatja ezt a percmennyiséget...

Rovatok