Index Vakbarát Hírportál

Az alelnök elleni merényletkísérlet miatt felfüggesztik a labdarúgást Argentínában

2022. szeptember 2., péntek 14:34

Nemrég merényletet próbáltak elkövetni Cristina Fernández de Kirchner alelnök ellen, ám a pisztoly, amelyet a fejéhez tartottak, nem sült el. Az Argentin Labdarúgó-szövetség felfüggeszti az élvonalbeli bajnokságot a merényletkísérlet miatt.

AzAthletic információi szerint az alelnök, Cristina Fernández de Kirchner elleni merénylet kísérlete miatt péntekre felfüggesztették az argentin élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot. Az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) közleményében jelezte, hogy határozottan elutasítja az eseményeket, amelyeket az alelnökkel szemben próbáltak elkövetni, ezért minden mai mérkőzést lefújnak. Az még nem tisztázott, hogy csak a mai mérkőzésekre szól-e a felfüggesztés. Az argentin élvonalbeli bajnokság júniusban kezdődött, tizenhat forduló után az Atletico Tucuman vezeti a ligát.

De Kirchner egy korrupciós per közepén van, és éppen a bíróságról tért haza, amikor megpróbáltak merényletet elkövetni ellene. A támadó a tömegben állva előrántott egy pisztolyt, amelyet De Kirchner fejéhez tartott, ám a pisztoly nem sült el. A rendőrség közölte, hogy a lövöldözőt, akit a helyi média egy 35 éves brazil férfiként azonosított, őrizetbe vették. A támadás indítékát jelenleg vizsgálják. 

Fernandez elnök csütörtök késő este a nemzethez intézett beszédében elítélte a támadót, és azt mondta, hogy a De Kirchner elleni merénylet az egyik „legsúlyosabb incidens” azóta, hogy az ország 1983-ban visszatért a demokráciához.

Lehetnek nézeteltéréseink, lehetnek súlyos nézeteltéréseink, de gyűlöletbeszédre nem kerülhet sor, mert az erőszakot szül, és nincs esély arra, hogy az erőszak együtt éljen a demokráciával 

– mondta az argentin elnök.

(Borítókép: Az Argentin Futball-Szövetség logója. Fotó: Aytay Unal / Getty Images) 

Rovatok