Index Vakbarát Hírportál

A városi riválissal sem bírt, újabb pontokat bukott a Liverpool

2022. szeptember 3., szombat 15:42

Drámai hajrával játszott gól nélküli döntetlent városi riválisa, az Everton otthonában az angol bajnokság előző idényének ezüstérmes csapata, a Liverpool. Jürgen Klopp játékosai háromszor is a kapufát találták el, igaz, balszerencsére így sem panaszkodhatnak, a videobíró centis lesállás miatt vett el egy – győzelemmel kecsegtető – gólt az ellenfélnél játszó Conor Coadytól.

A városi rangadó nyílt sisakos küzdelmet hozott, mindkét együttes sok gólhelyzetet tudott kialakítani – a hazaiak lesgólig, a vendégek kapufáig is eljutottak –, végül azonban nem született érvényes találat, így a felek megosztoztak a pontokon.

Coady gólját a 70. percben vonták vissza videózás után, Mohamed Szalah pedig a ráadás pillanataiban lőtt kapufát – a vörösök közül már harmadikként ezen a meccsen.

A találkozó legjobbja egyértelműen az Everton angol válogatott kapusa, Jordan Pickford volt, aki nyolc védéssel zárt, a második félidőben Roberto Firmino és Darwin Núnez egy-egy kísérleténél is óriási bravúrt bemutatva.

Az Everton két vereséggel kezdte a szezont, azóta egymás után negyedik döntetlenjét érte el, míg Jürgen Klopp tavasszal Bajnokok Ligája-döntős Liverpooljának két siker után kellett megelégednie az egy ponttal.

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE
Everton–Liverpool 0–0

(Index/MTI)

Rovatok