Index Vakbarát Hírportál

Tovább élik az álmot Kecskeméten, újabb nagy skalpot gyűjtött az újonc

2022. szeptember 3., szombat 16:49

Az újonc Kecskemét hazai pályán 3–1-re nyert a Paks ellen a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának szombati játéknapján – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Teljes volt a fejetlenség a kezdés után a paksiak középpályáján, amelyen gyakorlatilag átrohantak a hazaiak, de nem tudták kihasználni a percekig tartó zavart: előbb Djuranovics hagyott ki egy ziccert, majd Banó-Szabó az általa kiharcolt büntetőt a kapufára rúgta.

Waltner Róbertnek, a vendégek vezetőedzőjének már a 10. percben cserélnie kellett, Windecker a helyszíni információk szerint már a bemelegítésnél sem érezte jól magát. A Paks rendezte sorait, de egészen a félidő hajrájáig a Kecskemét futballozott veszélyesebben. A tolnaiaknak a 38. percben egy támadáson belül aztán nagyjából öt gólszerzési lehetőségük volt, végül mégsem ünnepelhettek gólt.

Mindössze két perccel a fordulást követően vezetést szerzett a Kecskemét, a szünetben pályára lépő Katona Bálint tökéletes cserének bizonyult. Húsz perccel a befejezés előtt nem mindennapi jeleneteket láthatott a közönség, Banó-Szabó értékesített egy ziccert, a játékvezető azonban lest jelzett. A kecskeméti futballistát lecserélték, eközben azonban a VAR-vizsgálat bebizonyította, hogy nem volt lesen, így gólörömét már a kispadnál „mutathatta be”.

A Paks a hajrára Sajbán találatával nyílttá tette az összecsapást, a 88. percben azonban eredményes volt egy másik csere, Szabó Levente is, aki az ellenfél térfelén szerzett labdát, majd egy csodálatos csellel kapura tört, és végül éles szögből nagy erővel kilőtte a hosszú sarkot.

A lilák ezzel saját közönségük előtt továbbra is veretlenek, három győzelem és egy döntetlen a mutatójuk otthon, a tabellán pedig visszavették a harmadik pozíciót.

LABDARÚGÓ NB I
7. FORDULÓ
Kecskeméti TE–Paksi FC 3–1 (Katona B. 47., Banó-Szabó 72., Szabó L. 88., ill. Sajbán 81.)

(MTI)

(Borítókép: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok