Index Vakbarát Hírportál

Az angol foci egykori csodagyereke Franciaországban folytatja karrierjét

2022. szeptember 5., hétfő 12:38

A már 17 éves Premier League-játékossá vált Ross Barkley a Nice labdarúgója lett, miután korábbi klubja, a Chelsea múlt héten felbontotta a szerződését.

A 28 éves középpályás 2018-ban nevelőegyesületétől, az Evertontól igazolt a londoni csapathoz, melynek színeiben 100 tétmérkőzésen 12 gólt szerzett. Utolsó találkozóját májusban, az előző bajnoki szezon utolsó fordulójában játszotta a Chelsea-ben, amely győzelméhez góllal járult hozzá.

A 33-szoros válogatott futballista, aki a 2020–2021-es szezonban az Aston Villánál szerepelt kölcsönben, többek között Európa-ligát és klubvilágbajnokságot nyert a Chelsea-vel.

Barkley négy év alatt mindössze 58 bajnokin kapott lehetőséget a londoniaknál, pedig a csapatnál anno a klubikon Frank Lampard legendás nyolcas mezével várták. S nemcsak ez, hanem az öt és fél éves kontraktus is óriási bizalomról tanúskodott irányába.

Mindez nem is tűnt alaptalannak, hiszen már 17 évesen bemutatkozott az Everton felnőttcsapatában, s tinédzserként végigjárta a korosztályos válogatottakat is, nem egynek volt a csapatkapitánya is. Villámkarrier volt az övé, hiszen 20 esztendős sem volt, amikor már bemutatkozott a felnőttválogatottban, mellyel aztán a 2014-es világbajnokságot és a 2016-os Európa-bajnokságot is megjárta.

A 28 éves játékos a 11-es mezt kapta a Nice-nél, ahol többek között olyan korábbi Premier League-sztárok lesznek a csapattársai, mint Aaron Ramsey, Kasper Schmeichel és az Arsenal korábbi rekordigazolása, Nicolas Pépé.

A felek azt nem közölték, hogy a Southampton által is csábított Barkley megállapodása mennyi időre szól.

(Borítókép: Ross Barkley 2021. december 22-én. Fotó:  Alex Pantling/Getty Images)

Rovatok