Index Vakbarát Hírportál

Ez gyors volt: a második edzőt is elküldték az NB I-ben

2022. szeptember 6., kedd 10:02

Kuttor Attila kedden távozott a labdarúgó OTP Bank Ligában újonc Vasas FC vezetőedzői posztjáról.

Az angyalföldi klub honlapja szerint Tóth Mihály pályaedző szerződését is felbontották.

A szakember tavaly nyár óta 48 mérkőzésen irányította a Vasast, amely idén – négy év után – visszajutott az élvonalba.

45 bajnoki meccsen irányította a piros-kékeket, a 38 másodosztályú és 7 NB I-es forduló alatt 25 győzelem, 15 döntetlen és 5 vereség volt a mérlege.

 A fenti találkozókon 86 rúgott gól mellett 30 kapott gól volt a klub statisztikája. A szakember vezetésével a Vasas 2022 januárjától 25 bajnoki összecsapáson mindösszesen két alkalommal szenvedett vereséget, mindkettőt már az élvonalban.

Ahol azonban visszafogottan kezdett az együttes: hét fordulót követően még nyeretlen, öt döntetlennel és két vereséggel a 11., utolsó előtti helyen áll a tabellán. A legutóbbi fordulóban otthon játszott 1–1-es döntetlent az előző szezonban bronzérmes Puskás Akadémiával. 

Az Index információi szerint az egyik legesélyesebb jelölt az angyalföldi kispadra a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitány, Pintér Attila.

A másik nagy esélyes a posztra Kondás Elemér, aki legutóbb a Diósgyőrt irányította, a Debrecen edzőjeként pedig korábban 2-2 bajnoki címet és Magyar Kupát nyert.

Kuttor Attila sem maradhat azonban sokáig munka nélkül, információink szerint ugyanis a szintén gyengén rajtoló Mezőkövesdnél is csak idő kérdése, hogy menesztik Supka Attilát, akit éppen Kuttor válthat a kispadon.

Ez már a második edzőváltás a jelenlegi kiírásban, múlt szerdán Joao Janeiro távozott Debrecenből, amelyet szombaton ideiglenes megbízatással Dombi Tibor irányított.

(Borítókép: Kuttor Attila. Fotó:  Laszlo Szirtesi / Getty Images)

Rovatok