Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo érzelmes sorokkal búcsúzott II. Erzsébet királynőtől

2022. szeptember 9., péntek 13:51

A Manchester United ötszörös aranylabdás sztárja, Cristiano Ronaldo is elbúcsúzott az életének 97. évében meghalt brit uralkodótól, II. Erzsébet királynőtől.

Ahogy a 37 éves sztár írja Instagram-oldalán: szigetországbeli pályafutása alatt mindig érezte az Egyesült Királyság örökké tartó szeretetét Őfelsége iránt. 

Profi pályafutásom nyolcadik évét töltöm a Premier League-ben. Az évek során végig éreztem az emberek örökké tartó szeretetét, amit a királynő felé tanúsítottak, és azt, hogy Őfelsége milyen fontos volt és lesz a brit nép számára. Tisztelettel adózom emléke előtt, és gyászolom ezt a pótolhatatlan veszteséget azzal az országgal együtt, amelyet megtanultam otthonomnak nevezni. Gondolataim és imáim a királyi családdal vannak

– írta a portugál világsztár. 

A szigetországban 10 napos nemzeti gyász kezdődött az uralkodó halála után, így a hétvégi Premier League-fordulót sem rendezik meg, és minden labdarúgó-mérkőzést elhalasztanak. Csütörtök este óta a sportvilág legnagyobb alakjai emlékeznek meg a hetven évig uralkodott királynőre, David Beckham például azt írta: II. Erzsébet uralkodásával inspirálta őt. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok