Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai volt a hős, rangadót nyert a Leipzig az edzőváltás után

2022. szeptember 10., szombat 17:37

A Bundesliga 6. fordulójának szombati rangadóján a három magyar válogatott játékossal felálló RB Leipzeget már Marco Rose irányította a Borussia Dortmund ellen. Nagyszerű napot zártak honfitársaink, akik oroszlánrészt vállaltak a végül magabiztos, 3–0-s győzelemben.

A hazaiak már a 6. percben megszerezték a vezetést, méghozzá egy olyan begyakorolt figurát követően, amelyet majd a Nemzetek Ligája szeptemberi meccsein is szívesen elnéznénk: 

Szoboszlai Dominik szögletét Willi Orbán fejelte védhetetlenül a kapuba.

A folytatásban is maradt támadásban a Lipcse, amely közvetlenül a szünet előtt megduplázta előnyét: 

Szoboszlai kapott jó labdát nagyjából 22-23 méterrel szemben a kapuval, és védhetetlenül bombázott a jobb felső sarokba.

A 21 éves futballista első találatát jegyezte az új szezonban. A Leipzig a második félidőben magabiztosan őrizte előnyét, a hajrában pedig megadta a kegyelemdöfést is, a csereként nem sokkal korábban beálló Amadou Haidara állította be a végeredményt a 84. percben.

A sorozatban tizenegyedik bajnoki címére hajtó Bayern München játékosa, Mathys Tel két klubrekordot is megdöntött a VfB Stuttgart elleni összecsapáson, 17 évesen és 136 naposan a legfiatalabb kezdő, majd a legifjabb góllövő lett a bajorok színeiben a Bundesligában. A müncheniek ugyanakkor sorozatban harmadszor játszottak döntetlent, miután a Stuttgart a 92. percben büntetőből egyenlített.

NÉMET BUNDESLIGA
6. forduló

RB Leipzig–Borussia Dortmund 3–0 (2–0)

Bayern München–VfB Stuttgart 2–2 (1–0)

Eintracht Frankfurt–VfL Wolfsburg 0–1 (0–0)

Hertha BSC–Bayer Leverkusen 2–2 (0–0)

TSG 1899 HoffenheimFSV Mainz 05 41 (00)

Schalke 04VfL Bochum 18.30

vasárnap játsszák:

1. FC KölnUnion Berlin 15.30

SC FreiburgBorussia Mönchengladbach 17.30

pénteken játszották:

Werder BremenFC Augsburg 01 (00)

(Borítókép: Robert Michael / picture alliance / Getty Images)

Rovatok