Index Vakbarát Hírportál

Műtét várhat a Manchester City sztárjára, a világbajnokságról is lemaradhat

2022. szeptember 17., szombat 20:04

Kalvin Phillips idén nyáron érkezett a Manchester City csapatához 50 millió euróért cserébe a Leeds Unitedtől. Az angol válogatott középpályása azonban még egyszer sem volt kezdő a manchesteriek csapatában, sőt, most minden bizonnyal műtét vár rá vállsérülése kiújulása miatt.

Veszélyben van Kalvin Phillips szereplése a két hónap múlva rajtoló labdarúgó-világbajnokságon is, mivel a 26 éves játékosra minden bizonnyal műtét vár vállsérülése kiújulása miatt. A hírek szerint Phillips korábbi sérülése a csütörtöki edzés közben újult ki, ezért se volt a Manchester City keretének tagja a szombati, Wolverhampton elleni mérkőzésen. 

A középpályás így nem léphet pályára hazája válogatottjában sem a közelgő Nemzetek Ligája-mérkőzéseken. Komolyabb aggodalmat jelenthet számára, hogy amennyiben bebizonyosodik, hogy műteni kell a vállát, úgy rendkívül nagy veszélybe kerülhet szereplése a katari világbajnokságon.

Gareth Southgate szövetségi kapitánynak október 21-én kell megneveznie a vb-re készülő keretét, pontosan egy hónappal az angolok első csoportmérkőzése, az Irán elleni találkozó előtt. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok