Index Vakbarát Hírportál

Újabb kiütéses vereségbe futottak bele Szoboszlai Dominikék a német bajnokságban

2022. szeptember 17., szombat 20:42

A Borussia Mönchengladbach magabiztos játékkal 3–0-ra nyert otthon az RB Leipzig ellen a német labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Az első félidőben hamar fölénybe került a Gladbach, a hazai csapat erőtől duzzadó, önbizalommal teli játékkal rukkolt elő, miközben a vendégek – akiknél Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik végig a pályán volt – tompán futballoztak, többször eladták a labdát, és kulcshelyzetekben rossz döntéseket hoztak. A hazaiak mindkét első félidei gólját a válogatott Jonas Hofmann szerezte: a 10. percben Gulácsi védése után lőtt jobbról a kapu bal oldalába, majd lipcsei labdavesztés után gyors kontrából volt eredményes a 35.-ben.

Hofmann tagja a Nemzetek Ligájában pénteken a magyarokkal játszó német válogatottnak, júniusban pedig gólt lőtt a Puskás Arénában az 1–1-gyel zárult NL-mérkőzésen. A Lipcse ellen különösen jól megy neki mostanában, májusban is duplázni tudott a hazai 3–1-es siker alkalmával.

A szünet után az 53. percben növelte előnyét a Mönchengladbach, ezúttal Ramy Bensebaini emelte át a labdát Gulácsin egy szöglet után. A vendégek játékában továbbra sem volt átütő erő, így érdemben nem változott a helyzet, maradt a 3–0.

Bundesliga, 7. forduló:

Borussia Mönchengladbach–RB Leipzig 3–0

A játéknap korábbi mérkőzésein többek között a címvédő Bayern München is meglepetésre vereséget szenvedett az Augsburg ellen. Sőt, az 1–0-ra végződő mérkőzésen fordult elő először 2020 februárja óta, hogy nem talált be legalább egyszer a kapuba a német rekordbajnok élvonalbeli mérkőzésen.

MTI

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok