Index Vakbarát Hírportál

A Barcelona elhappolná a Real Madrid mellőzött ászát

2022. szeptember 20., kedd 11:13

Közel sem elégedett Marco Asensio a Real Madridban kapott játékperceivel, így a spanyol válogatott középpályás könnyen továbbállhat kilenc hónap múlva lejáró szerződése után. Spanyol sajtóinformációk szerint a 26 éves játékos első számú kérője az ősi rivális Barcelona lehet.

A katalánok már korábban is megpróbálkoztak Asensio leszerződtetésével, mikor a középpályás még a Mallorca csapatában játszott. Akkoriban közel álltak az egyezséghez a felek, de az utolsó pillanatban bejelentkezett érte a Real Madrid is, és végül a spanyol fővárosban kötött ki az ígéretes tehetség.

Asensio 2015 nyara óta futballozik a Real Madridban, ahol 239 mérkőzésen lépett pályára, 50 alkalommal volt eredményes, és 24 gólpasszt osztott ki. Háromszor nyert Bajnokok Ligáját a fővárosiakkal, míg ugyanennyi alkalommal hódította el a bajnoki címet. Az idei szezonban viszont erősen kegyvesztetté vált Carlo Ancelotti csapatában,

mindössze néhány játékperc jut neki a mérkőzéseken, ha egyáltalán pályára küldi őt az olasz tréner.

Így Asensio frusztrált jelenlegi helyzete miatt, és nyitott lenne a továbbállásra. Erre kiváló lehetőség adódna jövő nyáron, mikor lejár a szerződése, és ingyen távozhatna a spanyol fővárosból. Sajtóértesülések szerint a Barcelona így újra megpróbálná leszerződtetni a Real Madridban létszám fölöttivé vált 26 éves játékost. Asensio az esetleges klubváltással a történelem 38. játékosa lehet, aki megfordult mindkét ősi rivális csapatában. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok