Index Vakbarát Hírportál

A magyarok elleni meccs előtt két német sztár is koronavírusos lett

2022. szeptember 21., szerda 14:25

A Német Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján jelentette be, hogy Manuel Neuer és Leon Goretzka is pozitív koronavírustesztet produkált.

A DFB tájékoztatása szerint a Bayern München két kiválóságát a társaktól elszigetelik, és elhagyják a csapat szállodáját.

Egy játékos privát környezetében volt egy pozitív Covid-teszt, a csapatorvos egy antigéngyorstesztet csináltatott, ez negatív lett. A válogatotthoz a játékosok és a stábtagok is úgy érkeztek meg, hogy tesztet kellett végezniük, ha negatív lett, maradhattak. A következő időszakban a játékosokat naponta fogják tesztelni.

Hansi Flick szövetségi kapitány Oliver Baumannt, a Hoffenheim 32 éves kapusát hívta be a válogatottba, a további érkezők személyét még szerdán bejelenti a szövetség.

A magyar csapat négy fordulót követően hét pontot szerezve vezeti az A ligás csoportját a hatpontos németek, az ötpontos olaszok és a kétpontos angolok előtt, így reális esélye van a bennmaradás kiharcolása mellett akár a négyes döntőt érő első hely megszerzésére is.

A MAGYAR LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)

Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár), Kecskés Ákos (LASK – Ausztria), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Mocsi Attila (ZTE), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahçe – Törökország)

Középpályások: Baráth Péter (DVSC), Kerkez Milos (AZ Alkmaar – Hollandia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (AC Pisa – Olaszország), Loic Nego (MOL Fehérvár), Schäfer András (FC Union Berlin – Németország), Callum Styles (Millwall FC – Anglia), Vécsei Bálint (Ferencváros)

Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vancsa Zalán (Lommel SK – Belgium), Varga Kevin (Hatayspor – Törökország)

NEMZETEK LIGÁJA

A LIGA, 3. CSOPORT

5. FORDULÓ (SZEPTEMBER 23.)

20.45: Németország–Magyarország

20.45: Olaszország–Anglia

6. FORDULÓ (SZEPTEMBER 26.)

20.45: Magyarország–Olaszország

20.45: Anglia–Németország

A csoport állása:1. Magyarország 7 pont (7–3), 2. Németország 6 (8–5), 3. Olaszország 5 (5–7), 4. Anglia 2 (1–6)

(Borítókép: Tom Weller / picture alliance via Getty Images)

Rovatok