Index Vakbarát Hírportál

Olasz sajtó: Orbán Viktor 3,2 milliárd forintot adna egy Budapesten rendezett focimeccsért

2022. szeptember 25., vasárnap 17:50

A La Repubblica nevű olasz napilapban megjelent egy cikk, amely szerint Orbán Viktor 8 millió eurót (átszámítva körülbelül 3,24 milliárd forintot) ajánl fel az Olasz Labdarúgó-szövetségnek (FIGC) abban az esetben, ha Magyarországon rendezik meg az Olasz Szuperkupa következő mérkőzését. Az ügyben kerestük a Miniszterelnökséget.

A La Repubblica cikkében azt írták, hogy Orbán Viktor néhány hete Budapestet ajánlotta fel az Olasz Szuperkupa helyszíneként. Közlésük szerint

az Olasz Labdarúgó-Szövetség azóta is fontolgatja az ajánlatot.

Az Olasz Szuperkupán rendszerint az olasz első osztály (Serie A) és az olasz kupa (Coppa Italia) győztese mérkőzik meg egymással. Az előző szezonban az első osztályban az AC Milan, a kupában pedig az Inter Milan győzött.

Döntők máshol

A szuperkupa mérkőzéseit azonban nem mindig Olaszországban rendezik meg, és az utóbbi években számos alkalommal külföldön került sor a meccsekre. 2018-ban és 2019-ben is Szaúd-Arábia volt a mérkőzés házigazdája, és a mostani felállás szerint úgy fest, hogy a következő meccset is az ország fővárosában, Rijádban játsszák 2023. január 18-án.

A La Repubblica szerint azonban ezt akár még módosíthatja is a szövetség. A lap azt is hozzátette:

a budapesti rendezés azért is jó alternatíva lenne, mert a csapatok és szurkolók helyzetét egyaránt megkönnyítené, ha Szaúd-Arábia helyett csak a magyar fővárosig kellene utazniuk.

Azt is megjegyezték, hogy Olaszországban épp választás zajlik – ahol jó eséllyel Orbán Viktor egyik közeli szövetségese kerül ki győztesen –, és szerintük akár a választás eredménye is befolyásolhatja még azt, hogy a fociszövetség miként dönt erről a kérdésről. 

Mindezzel kapcsolatban kérdéseket küldtünk a Miniszterelnökséghez, megkérdeztük, valóban volt-e ilyen felajánlás. Amennyiben választ kapunk, cikkünket frissítjük

(Borítókép: Orbán Viktor. Fotó: Claudio Villa / Getty Images)

Rovatok