Index Vakbarát Hírportál

Szalai Ádám elképesztő társaságba került a németek elleni góljával

2022. szeptember 26., hétfő 14:23

Szalai Ádám igazi elit társaságba került az Európai Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján, miután az UEFA munkatársai is úgy találták, hogy a németek ellen szerzett briliáns sarkazása jó eséllyel pályázna a forduló legszebb gólja címre is. A magyar válogatott csapatkapitánya olyan sztárokkal versenyez, mint a PSG-ben játszó Kylian Mbappé és a Manchester United középpályása, Christian Eriksen.

A gólszépségversenyről szóló posztot a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos Twitter-csatornája is megosztotta.

Számunkra nem is lehet kérdés, hogy melyik a helyes válasz...

– kommentálta a felhívást az MLSZ.

Mint beszámoltunk róla, a német–magyar (0–1) mérkőzés másnapján hosszú időn keresztül a Szalai gólját megörökítő videós anyag fogadta vezető helyen az UEFA hivatalos honlapjának látogatóit.

„Nézze meg, ahogyan a magyar válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám győztes gólt szerez Németország ellen, briliáns sarkazással” – hirdette a két nappal ezelőtti hírecske.

*Számunkra nem is lehet kérdés, hogy melyik a helyes válasz...#magyarok #csakegyutt https://t.co/y4SXBJTPA4

— MLSZ (@MLSZhivatalos) September 25, 2022

Szalai mellett a török Ismail Yüksik, a francia Kylian Mbappé és a dán Christian Eriksen találata verseng a Nemzetek Ligája 5. fordulójának legszebb gólja címért.

A közönségszavazáson természetesen a magyar drukkerek is véleményt nyilváníthatnak, voksolni ide kattintva lehet.

Az előző fordulókban Karim Benzema (francia), Anthony Elanga (svéd), Jesús Rubio (andorrai) és Noa Lang (holland) találata nyerte a versenyt. 

Szalai a tervek szerint ma (hétfő) este húzza magára utoljára a felnőttválogatott szerelését, a mieink igazi ki-ki meccset játszanak az olasz csapattal a Puskás Arénában. A meccs győztese ugyanis biztosan bejut a Nemzetek Ligája jövő nyári négyes döntőjébe. S mivel a mieink az eddigi öt fordulóban két ponttal többet gyűjtöttek, mint Roberto Mancini tanítványai, ezért számunkra már a döntetlen is jó eredmény a final fourba kerüléshez.

Az összecsapás 20 óra 45 perckor kezdődik. 

NEMZETEK LIGÁJA
A LIGA, 3. CSOPORT
6. FORDULÓ (hétfő)
20.45: Magyarország–Olaszország
20.45: Anglia–Németország

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Magyarország 10 pont
2. Olaszország 8 pont
3. Németország 6 pont
4. Anglia 2 pont

(Borítókép: A győztes magyar válogatott játékosai ünnepelnek, elöl Szalai Ádám, a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában a Németország–Magyarország-mérkőzés után a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án. Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Rovatok