Index Vakbarát Hírportál

A magyar–olasz meccsen mentették meg egy férfi életét a mentősök

2022. szeptember 27., kedd 14:33

A Magyarország–Olaszország-mérkőzésen megmentették egy férfi életét hétfőn. A beteg minden előzetes panasz nélkül esett össze a Puskás Ferenc Stadion bejáratánál.

Sorban állás közben lett rosszul egy ötven év körüli férfi a Magyarország–Olaszország-mérkőzésen szeptember 26-án. Az Országos Mentőszolgálat beszámolója szerint a férfi minden előzetes panasz nélkül esett össze a Puskás Ferenc Stadion bejáratánál.

Ezt észlelve több szemtanú is azonnal a segítségére sietett, mentőt hívtak, megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett. A telefonos utasítások szerint rögtön megkezdték az újraélesztést, amit a helyszínt biztosító mentőegység pillanatokon belül emelt szinten folytatott. 

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül rövid időn belül sikerre vezettek, a szurkolót stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

A magyar válogatott a hétfő esti mérkőzésen 2–0-s vereséget szenvedett Olaszországtól, így nem tudta beteljesíteni a remélt focicsodát, és nem lesz ott a Nemzetek Ligája négyes döntőjében.

(Borítókép: Szurkolók a magyar–olasz meccsen. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok