Index Vakbarát Hírportál

Bejelentette visszavonulását a Real Madrid korábbi ásza

2022. október 3., hétfő 20:00

Gonzalo Higuaín, az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Inter Miami csatára bejelentette, a szezon végén befejezi pályafutását.

Hétfőn sajtótájékoztatót tartott az Inter Miami, melynek középpontjában Gonzalo Higuaín állt: a 34 éves argentin csatár bejelentette, hogy a szezon végén szögre akasztja a stoplist. A David Beckham által alapított floridai csapatnak még két mérkőzése van hátra az alapszakaszból, és továbbiak, ha bejut a rájátszásba.

A bejelentést követően Higuaín könnyeivel küzdött a sajtótájékoztatón.

Higuaín hazájában, a River Plate-ben kezdte pályafutását, majd 2006-ban igazolt Európába, a Real Madridhoz. A galaktikusoknál vált sztárrá: hét idény alatt 264 tétmeccsen 121 gólt szerzett a spanyol klubnál, három bajnoki címet és egy Király-kupát bezsebelve.

Madridból Nápolyba költözött 2013-ban: a Napoliban is ontotta gólokat, 146 találkozón 91 alkalommal volt eredményes. El Pipita, ahogy a szurkolók becézték, Nápolyban igazi közönségkedvenccé vált, a 2015–2016-os szezonban ligarekordot is döntött: 36 gólt termelt abban az idényben, ez korábban senkinek sem sikerült a Serie A-ban.

És hogy mennyire szerette a nápolyi közönség? Mutatjuk:

Innen északra, előbb Torinóba a Juventushoz, majd Milánóba az AC Milanhoz vezetett az útja, majd az angol Chelsea-nél is megfordult kölcsönben.

2020 nyarán igazolt az MLS-be, az Inter Miami színeiben eddig 67 mérkőzésen 27 gólt szerzett, a jelenlegi idényben 14 találatnál jár. Az argentin válogatottban 75 meccsen 31-szer vette be az ellenfelek kapuját.

(Borítókép:  Gonzalo Higuaín. Fotó:  Lauren Sopourn / Getty Images Hungary)

Rovatok