Index Vakbarát Hírportál

Partjelző mentett életet a szigetvári utánpótlás-mérkőzésen

2022. október 4., kedd 11:42

Vasárnap a BFA Szigetvár–Pogány Bogád SE U19-es bajnoki mérkőzésen egy néző rosszul lett, Kreskai Tamás partjelző a zászlót eldobva azonnal a nézőtérre sietett elsősegélyt nyújtani.

Vasárnap a Szigetváron megrendezett BFA Szigetvár–Pogány Bogád SE U19-es utánpótlásmeccs félbeszakadt az első félidő végén, mert az egyik szurkoló rosszul lett a nézőtéren. A segítség a partjelző személyében azonnal megérkezett, ugyanis a civilben az Országos Mentőszolgálatnál mentésirányítóként dolgozó Kreskai Tamás elkezdte az idő közben elájuló szurkoló ellátását, miközben a mentőket is riasztották – szúrta ki a 24.hu a pecsma.hu cikkében. 

Nem sokkal az első félidő vége előtt jártunk, amikor arra lettem figyelmes, hogy mögöttem a nézőtéren többen is kiabálnak, ugyanis valaki rosszul lett. Azonnal eldobtam a zászlót, átugrottam a korlátot, és odasiettem, majd stabil oldalfekvésbe helyeztem az idő közben az eszméletét is elveszítő szurkolót. Szerencsére kis idő múlva valamivel jobban lett, az eszméletét is visszanyerte, és a mentős kollégák is hamar a helyszínre értek, hogy aztán a Szigetvári Kórházba szállítsák a drukkert

– mesélte a pecsma.hu-nak a partjelző. 

Kreskai a lap szerint nem érzi úgy, hogy bármi különlegeset tett volna, de kiemelte, ezért nagyon fontos az elsősegélynyújtás minden helyzetben. Miután a mentők elszállították az eszméletét elveszítő szurkolót, a játék folytatódott. A hazai BFA Szigetvár végül 6–2-re verte a Pogány Bogádot. 

(Borítókép: Partjelző-zászló a Bajnokok Ligájában. Fotó: Michael Regan / Getty Images) 

Rovatok