Index Vakbarát Hírportál

Visszatérhet a Bundesligába a világbajnok spanyol szakember

2022. október 5., szerda 16:10

Sajtóhírek szerint Xabi Alonso válthatja a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayer Leverkusen kispadján Gerardo Seoanét.

A Bayer Leverkusen labdarúgócsapata finoman szólva is pocsék formában van. A „gyógyszergyáriak” nyolc forduló után az utolsó előtti helyen állnak a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában három meccsen kétszer kikaptak, a Német Kupában pedig a harmadosztályú Elversberg parancsolt megálljt az együttesnek.

Az ESPN információi szerint Xabi Alonso lehet a gárda új vezetőedzője, amennyiben menesztenék Seoanét, aki alatt rezeg a léc. 

A spanyol szakember öt évvel ezelőtt vonult vissza, a német közeg pedig nem ismeretlen számára, hiszen 2014 és 2017 között a Bayern München játékosa volt. Nyárig a Real Sociedad második csapatának volt az edzője. 

A Bild korábban úgy értesült, hogy Thomas Tuchel is jelölt a leverkuseni kispadra, de a Chelsea korábbi trénere egyelőre nem kíván a Bayernnél dolgozni.

Seoane 2021 nyara óta a Leverkusen edzője, összesen 56 (26 győzelem, 10 döntetlen, 20 vereség) meccsen irányította eddig a csapatot, amelyet tavalyi bronzéremig vezetett a német első osztályban. Szerződése 2024-ig érvényes a klubbal.

Rovatok