Index Vakbarát Hírportál

Kiütéses vereség után rúgták ki a Bajnokok Ligája-csapat vezetőedzőjét

2022. október 6., csütörtök 08:50

Menesztették a Sevilla vezetőedzőjét, Julen Lopeteguit, miután csapata szerdán kiütéses vereséget szenvedett a Dortmundtól a Bajnokok Ligájában.

A spanyol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya 170 mérkőzésen keresztül irányította az andalúz csapatot, de a Sevilla rendkívül rosszul szerepel az idei szezonban, a bajnokságban például a 17. helyen áll. A Bajnokok Ligája küzdelmeiben sem fényesebb a helyzet, miután hazai pályán 4–1-re kaptak ki a Dortmundtól. 

Ezek után köszönte meg a spanyol szakember munkáját a Sevilla vezetősége, és mentette fel a munkavégzés alól. Lopetegui mérlege a Sevilla menedzsereként 90 győzelem, 44 döntetlen és 36 vereség volt. Irányítása alatt azért sikereket is ért el csapatával, például a 2019/20-as szezonban megnyerte az Európa-ligát és zsinórban háromszor jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe. 

Nagyon nehéz pillanat ez. Hálás vagyok a Sevillának, a szurkolótábornak, az összes játékosnak, akik három gyönyörű idényt adtak nekem, de ugyanakkor szomorúságot is érzek, amiért elhagyom a csapatot, amelyet szeretek, és amely kétségtelenül mindig a szívemben lesz

– fogalmazott a Movistarnak Lopetegui.

A hírek szerint azonban nem marad sokáig munkanélküli a szakember, mivel az angol élvonalbeli Wolverhampton első számú jelöltként tekint személyére, miután a szigetországi csapat is menesztette korábbi edzőjét. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok