Index Vakbarát Hírportál

A hajrában mentett pontot a Gulácsi Péter nélkül felálló Leipzig

2022. október 8., szombat 17:44

Az RB Leipzig a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójában 1–1-es döntetlenre végzett a Mainz vendégeként. A Gulácsi Pétert nélkülöző lipcsei csapat a hajrában mentette döntetlenre a mérkőzést.

„Térj vissza erősebben!”

 – feliratú pólóban jöttek ki melegíteni a mérkőzés előtt a Leipzig játékosai, az üzenettel csapatuk kapusának, Gulácsi Péternek üzentek, aki a hétközi Bajnokok Ligája-mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást. A hírek szerint a magyar válogatott kapusát legalább 7-8 hónapig nem láthatjuk a pályán. 

A szombati bajnoki mérkőzésen így már Janis Blaswich védte a lipcseiek kapuját, de a kezdő tizenegy tagja volt Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is. Az idei bajnoki szezonban eddig gyengélkedő Leipzig most sem kezdte jól a mérkőzést, olyannyira, hogy a 45. percben megszerezte a vezetést a Mainz. 

A hazaiak előnye egészen a találkozó 80. percéig kitartott, amikor Christopher Nkunku góljával sikerült döntetlenre mentenie a mérkőzést a Leipzignek. Így kilenc forduló után a lipcsei csapatnak három győzelem, három döntetlen és három vereség a mutatója, míg az idegenbeli mérkőzéseket figyelembe véve öt találkozón kettő döntetlen és három vereség a mutató. 

Bundesliga, 9.forduló
Mainz–RB Leipzig 1–1

További eredmények: 

Bayer Leverkusen–Schalke 04 4–0 

Augsburg–VfL Wolfsburg 1–1 

VfL Bochum–Eintracht Frankfurt 3–0 

később:

Borussia Dortmund–Bayern München 18.30

vasárnap játsszák:

Borussia Mönchengladbach–1. FC Köln 15.30

Hertha BSC–Freiburg 17.30

VfB Stuttgart–Union Berlin 19.30

pénteken játszották:

Hoffenheim–Werder Bremen 1–2 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok