Index Vakbarát Hírportál

Kahn nem tud megváltozni, látni kell a reakcióját a Dortmund utolsó pillanatos góljára

2022. október 9., vasárnap 09:55

A ma már klubvezetőként dolgozó ikonikus német kapus, Oliver Kahn csak nagynehezen tudta feldolgozni, hogy csapata, a Bayern München az utolsó utáni pillanatokban bukta el a győzelmet a Borussia Dortmund otthonában a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában.

Amint arról beszámoltunk,  A hosszabbítás ötödik percében mentette döntetlenre a Borussia Dortmund hazai pályán az idény első Der Klassikerjét, azaz a Bayern München elleni csúcsrangadót. A 2–2-re végződő mérkőzésen Leroy Sané, Leon Goretzka, a mindössze 17 éves Youssoufa Moukoko és Anthony Modeste talált be.

A Bayern vezérigazgatójaként tevékenykedő Kahn kisebb idegösszeroppanást kapott, amikor a labda másodszor is Manuel Neuer hálójába került. Mondhatni, a játékosként is igen heves gesztusairól, kirohanásairól híres exkapus nem hazudtolta meg magát, hiába tapossa már az 54. életévét. Íme... 

A Bayern hiába kezdte jól a 2022–2023-as idényt, a negyedik forduló óta botladozik, s volt a csapatnak egy tizenöt éve nem látott pocsék sorozata is, zsinórban négy nyeretlenül megvívott bajnokival. Mindez azt jelenti, hogy 9. meccs után csak a harmadik helyen áll a bajnokságban, ráadásul egyik előtte álló csapat – Union Berlin, Freiburg – sem lépett még pályára a 9. fordulóban. 

Épp Kahn volt az, aki néhány nappal ezelőtt még védelmébe vette Julian Nagelsmann vezetőedzőt, kijelentve semmi sem igaz azokból a pletykákból, melyek szerint a tréner utódját keresné a vezetőség, s megkörnyékezték volna a Chelsea-től szeptemberben menesztett Thomas Tuchelt. 

Ezúttal lehet, kevésbé lesz elnéző a 35 esztendős szakvezetővel. 

A Bayern Kingsley Coman 90. percben kapott második sárga lapja miatt emberhátrányban fejezte be a német fociliga történetének 134. klasszikusát.

LABDARÚGÁS
NÉMET BUNDESLIGA,  9. FORDULÓ
Borussia Dortmund–Bayern München 2–2 (0–1)

Rovatok