Index Vakbarát Hírportál

Eldőlt Antoine Griezmann sorsa, vége a részmunkaidős foglalkoztatásnak

2022. október 10., hétfő 15:12

Az Atlético Madrid bejelentette, hogy megvásárolta a klubnál eddig kölcsönben szereplő Antoine Griezmann játékjogát az FC Barcelonától.

A fővárosi csapat beszámolója szerint 2026-ig szóló megállapodást kötöttek a 31 éves francia támadóval, aki kifejezetten érdekes időszakon van túl. Griezmann 2021 nyarán tért vissza korábbi klubjához a Barcelonától. A két csapat által meg nem erősített sajtóhírek szerint igen bizarr opciók szerepeltek az akkor megkötött kölcsönszerződésében.

Többek között a lejátszott percek arányában kellett volna extra díjat kifizetnie a madridi csapatnak a Barca irányába. Csakhogy a koronavírus-járvány, a zárt kapus mérkőzések, a növekvő kiadások az Atlético kasszáját is jelentősen megterhelték, a csapat büdzséje pedig egyszerűen nem bírta volna el, ha a tízmillió eurós alapdíj mellett a kontraktusba épített további negyvenmillió eurót is ki kellett volna fizetnie. 

A csapat vezetőedzője, Diego Simeone korábban maga is megerősítette: azért nem játszathatta az idény eddig lejátszott mérkőzéseinek többségén harminc percnél többet a franciát, mert az elnökség erre utasította. „Én is csak egy alkalmazott vagyok, azt kell tennem, amit a feletteseim kérnek tőlem” – fogalmazott, amikor a spanyol sajtó kérdezte, miért nem kap több lehetőséget a francia támadó, amikor vele láthatóan eredményesebb futballra képes a piros-fehér mezes csapat. 

Ennek a szerencsétlen helyzetnek került pont a végére azzal, hogy a Barcelona és az Atlético Madrid megállapodott Griezmann játékjogának eladásáról, illetve megvásárlásáról. A fővárosiak – ezt is sajtóhírekből tudjuk – mintegy húszmillió eurót utalnak a katalánok bankszámlájára, cserébe pedig Simeonénak nem kell a jövőben azzal sakkoznia, belefér-e a csapat büdzséjébe a csatárnak szánt játékidő. 

A 110-szeres francia válogatott játékos ebben az idényben 11 meccsen mindössze 466 percet töltött a pályán, az egyetlen bajnoki mérkőzés, amelyet végigjátszott, a Real Madrid elleni rangadó volt. A kevés játékidő ellenére viszonylag eredményesen indította a szezont: három gólnál és két gólpassznál tart. 

Griezmann előbb 2014 és 2019, majd most 2021 nyara óta szerepel az Atléticóban, 304 tétmeccsen 144 találat és 59 assziszt fűződik a nevéhez. A Barca anno 150 milliót fizetett érte, ám a katalánoknál annak ellenére sem lett meghatározó játékos, hogy három idény alatt 102 találkozóig és 35 gólig jutott gránátvörös-kékben. Sőt Philippe Coutinhóval egyetemben – akit 2018 januárjában 135 millióért vett meg a Barcelona – az elmúlt évtizedek pazarló játékospolitikájának szimbóluma lett a Camp Nouban. 

Rovatok